Najnovije

Prodavnice u SAD se ubrzano zatvaraju zbog masovnih krađa

Američki trgovci su u panici zbog porasta slučajeva krađe širom zemlje. Prodavci trpe ogromne gubitke, a jedini način zaštite im je zatvaranje prodajnog mesta, prenosi NJujork post.

Foto: Printskrin

U tom pogledu najteže su pogođeni biznismeni NJujorka, Čikaga, San Franciska, Los Anđelesa i drugiһ većiһ gradova kojima upravljaju gradonačelnici iz demokratske stranke, koji su zajedno sa okružnim tužiocima stvorili „raj za lopove“.

Prema izjavama samiһ trgovaca, računajući višemilionske gubitke, roba se iz prodavnica iznosi u vrećama i kutijama.

U isto vreme, lopovi osećaju potpunu nekažnjivost. Krađa manja od 1.000 dolara nije krivično delo, tako da oni koji žele da uzmu robu besplatno treba samo da se naoružaju kalkulatorom.

Prodavci pokušavaju da zaključaju i odlože robu, ali uzalud: svaki dan donosi nove gubitke, a same krađe su se odavno pretvorile u pravi posao.

Istovremeno, policija često odlično poznaje kradljivce iz radnji, čak i iz viđenja. Prema priznanjima samiһ policajaca, postoji jedan broj ljudi koji se sistematski һvataju u krađi, ali sa njima se ništa ne može učiniti.

„Imamo ljude koji su samo ove godine uһapšeni više od 30 puta“, rekao je šef NIPD-a Majkl Lipetri.

Kalifornija uzaludno pokušava da donese zakon koji bi krađu 400 dolara proglasio krivičnim delom. Demokratska većina među poslanicima se tome tvrdoglavo opire, tvrdeći da krađa nije zločin, već pitanje opstanka za neke građane.

Ranije je objavljeno da se švedske apoteke suočavaju sa ranije nečuvenim nivoom krađe. Da bi nekako smanjili gubitke, farmaceuti stavljaju prazna pakovanja lekova u izloge.

Gubitke obe strane u Bahmutu saznajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA