Najnovije

Dao Kosovo za autobuse: Dogovor Vučića i Kurtija zadao novi udarac Srbima u Pokrajini

Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je sa Aljbinom Kurtijem da Srpskoj ljisti bude ustupljeno nekoliko stotina šiptarskih autobusa za prevoz Srba iz Pokrajine na današnji miting u Beograd. Prema planovima SNS koji su se pojavili u javnosti kvota za Srpsklju ljistu bila je da u Beograd ispuriči preko skoro 10.000 ljudi.

Većina od ovog broja “mobilisana” je uz pretnje otkazima i druge pritiske iz četiri severne opštine KiM u koje su danas upali šiptarski policajci u nameri da preuzmu četiri srpske opštine. U trenutku napada u Beogradu su bili svi funkcioneri Srpske ljiste i članovi SNS, a opštine su probali da odbrane malobrojni građani koji nisu postali deo SNS karavana.

Zahvaljujući mitingu SNS Kurti i tzv. policija Kosova tačno su znali koliko je Srba ostalo u ovim opštinama, kao i da je većina muškog sposobnog stanovništva odvedena u Beograd i da preostae žene, deca i starci, kao i nekolicina onih koji odolevaju SNS mafijiji na severu nisu veliki problem za dobro opremljenu i naoružanu šiptarsku silu.

Već se mogu čuti i optužbe da je i preuzimanje opština stvar deo dogovora o autobusima, jer nakon što su SAD, EU i NATO priznale rezultate izbora Vučić nije mogao da odbije primopredaju zgrada opština pa je iz četiri opštine povukao i svoje članstvo kako bi ispalo da su one silom uzete, iako su ralno prepuštene bar od strane Vučića i SNS-a.

Jedini potez koji je preduzeo Vučić je podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, ali kao i u ranijim slučajevima, bez konretnog upozorenja i roka Šiptarima da napuste četiri opštine tako da će se sve završiti na trošenju goriva po putevima Srbije da bi se narodu prikazala demonstracija navode sile. Današnji miting SNS u Beogradu ostaće upamćem kao dan kada su Šiptari uspostavili administrativnu vlast nad severom Pokrajine, a Srbima zadat novi težak udarac.

OPSADNO STANJE NA KOSMETU: Suzavac i šok bombe upotrebljeni protiv Srba (VIDEO)

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA