Najnovije

SNIMAK ŽIVOG ZALUŽNOG JE LAŽAN?! Autentičnost dovedena u sumnju (VIDEO)

Bivši zvaničnik Ministarstva odbrane SAD Stiven Brajan rekao je da je nedavni snimak ukrajinskog glavnokomandujućeg Valerija Zalužnog lažan.

Valerij Zalužni (Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

„General Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, nestao je i nije se pojavio nekoliko nedelja, što je dovelo do brojniһ glasina. Sada se ponovo pojavio, ako je verovati kratkom video snimku koji su objavile ukrajinske vlasti.

Ovaj snimak ima ozbiljne nedoslednosti koje dovode u sumnju njegovu autentičnost. U video klipu objavljenom u Ukrajini, dugom samo nekoliko sekundi, Zalužni je prikazan kako sedi za stolom.

Možete ga videti kako maše kamermanu i ćaska, ali nema zvuka. Ovaj pokret ruke je prilično čudan, postavlja pitanja. Ne mogu da se setim da je vojni ili civilni vođa tako mahnuo snimatelju.

Ako uporedite snimak ekrana sa pravom fotografijom Zalužnog, možete videti da Zalužni ima plave oči na originalnoj fotografiji, a smeđe oči na poslednjem video snimku. Ako pažljivo pogledate, možete primetiti i neke razlike u crtama lica, posebno u nosu.

Da li je video Zalužnog lažan? Živimo u eri dubokog lažiranja u kojoj tehnologija veštačke inteligencije može da imitira skoro svaku video sliku.

Isti problem nastao je u vezi sa sudbinom broda Ivan Hurs, koji su napala tri ukrajinska pomorska drona. Ukrajinci su objavili snimak u kojem se tvrdi da je "Ivan Hurs" razneo jedan od dronova i potonuo.

Rusi su objavili snimak na kojem se Ivan Hurs vraća u sevastopoljsku luku bez znakova oštećenja.

Kako su Rusi dobili ovaj video ako je brod potopljen? Ovo je nemoguće. Ukrajinska verzija priče o „Ivanu Hursu“ je lažna. Kao i video sa Zalužnim“, odlučno zaključuje Brajan.

O nastavku borbe za Bahmut pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA