Najnovije

NATO SE RAZORUŽAVA: Zapad iscrpeo sve resurse za pomoć Ukrajini, prelazi na plan B! 

Imamo još za šta da se borimo, imamo i na koga da se oslonimo, izjavio je novinar i glavni i odgovorni urednik Rt.rs Nikola Vrzić u emisiji Knflikt jutjub kanala Pravi odgovor, po pitanju trenutne pozicije Srbije i njenog teritorijalnog suvereniteta koji podrazumeva pokrajinu Kosovo i Metohiji.

- Mi smo sami sebi navukli ludačku košulju prihvatajući put evrointegracija. Mi smo zakonom o Narodnoj banci Srbije sami sebi zabranili da se zadužujemo kod sopstvene Centralne banke, dok je s druge strane poželjno da se zadužujemo kod stranih banaka – objasnio je Vrzić aludirajući na besmislenost sistema kojem se Srbija povinovala i tako prihvatila uticaj Zapada uništavajući sopstveni ekonomski suverenitet.

O izgradnji multipolarnog sveta, novinar je istakao da je ekonomija ključni faktor, gde je Kina postala poverilac zemljama u razvoju, a ne MMF.

- Konačno se pojavljuje alternativa, jer Kina ne postavlja ni političke, ni ekonomske, niti bilo koje druge uslove za pomoć koja bi značila pravu demokratizaciju odnosa – zaključio je on.

U ovom trenutku od nas se zahteva uvođenje sankcija Rusiji, priznavanje lažne države Kosovo i gašenje Republike Srpske, kako Vrzić navodi i to bi prema njegovim rečima bio definitivni kraj Srbije. Kako je rekao, Srbija je „na tankom ledu“. 

Više o ovoj temi, kao i o glasanju zemalja za članstvo tzv. Kosova u Savet Evrope, ali i o tome da li je Rusija i dalje uz nas uprkos dvostrukim aršinima spoljne politike Srbije, pogledajte u videu jutjub kanala Pravi odgovor.

NAPADNUT RUSKI VOJNI AERODROM U BRJANSKOJ OBLASTI: Roj dronova oštetio aviona AN-124

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA