Najnovije

Ruske snage uspešno napreduju u pravcu Marjinke, veliki ukrajinski gubici duž celog fronta

Specijalne jedinice „Ahmat“ i 5. motorizovana brigada vode uspešne akcije u pravcu Marjinke, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general Igor Konašenkov.

U pravcu Donjecka se vode žestoke borbe u rejonu Avdejevke, jedinice ukrajinske vojske su proterane sa pozicija u rejonu Krasnogorovke i Jasinovate, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

„Prilikom akcija jurišnih odreda jedinice i vojni delovi Prvog vojnog korpusa su uz podršku avijacije, artiljerije i teških višecevnih bacača snaga grupe Jug je izbačen protivnik sa pozicija u područjima naseljenih mesta Krasnogorovka i Jasinovata u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopštilo je Ministarstvo.

Ruska avijacija je porazila ukrajinsku vojsku u rejonu Avdejevke i u selu Himki. Osim toga je uništeno skladište raketno-artiljerijskog naoružanja 110. mehanizovane brigade ukrajinske vojske.

Oružane snage Ukrajine su u pravcu Donjeca izgubile više od 200 vojnika.

U luci Odesa je 29. maja uništen poslednji vojni brod vojno-morskih snaga Ukrajine „Jurij Olefirenko“.

U pravcu Kupjanska je za 24 sata ubijeno oko 70 ukrajinskih vojnika, a u pravcu Krasnog Limana oko 50 ukrajinskih vojnika.

Sredstva protivvazduhoplovne odbrane su za 24 sata presrela 12 projektila „hajmars“ i jednu krstareću raketu velikog dometa „storm šedou“.

Ruska vojska je likvidirala oko 185 ukrajinskih vojnika u pravcu Južnog Donjecka i Zaporožja, a u pravcu Hersona je za 24 sata ubijeno oko 30 ukrajinskih vojnika.

Ruska vojska je uništila komandni punkt 33. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti.

U rejonu Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici je uništena komanda jurišnog bataljona „Skala“ ukrajinske vojske, rekao je Konašenkov.

Odlaže se protest „Srbija protiv nasilja“: Ovo je novi plan

Izvor: rs.sputninews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA