Najnovije

"NATO PRED NEZAPAMĆENIM PORAZOM!" EKSKLUZIVNO: Hrvatska obećala da plati za NDH teror! (VIDEO)

Naša zemlja je pod okupacijom i mi se ne protivimo tome uopšte. Naprotiv, sa prihvatanjem francusko nemačkog paipra, mi hrlimo ka prihvatanju najboljih dobrosusedskih odnosa sa drugom nezavisnom državom, upozorio je novinar Danko Vasović, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

Foto: Jutjub

Komentarišući suzdržansot pojedinih „priajteljskih“ zemalja prilikom glasanja o prijemu Kosova u Savet Evrope, poput Grčke, Slovačke i Ukrajine, kazao je da „nažalost, Ukrajina dobro zna kako stoje stvari, kao što zna i Slovačka“. 

- Nema obaveštenijeg čoveka od Slovaka Miroslava Lajčaka, koji ima tu ulogu u sprovođenju politike EU prema Kosovu. Ali zapravo, u onoj tajnoj agendi, on je samo frontmen stavke SAD kako rešiti problem Kosova, a što je u najdubljoj harmoniji sa planovima NATO-a – kazao je Vasović. 

Na pitanje da li je Vučićevo obaveštenje predsednici Grčke u vezi „usmenog“ sporazuma iz Brisela i Ohrida ona shvatila kao odustajanje Srbija od Kosova i Metohije, pa da je zato Grčka glasala suzdržano na Savetu Evrope, on je potvrdio da je to upravo tako. 

Vasović je rekao da je Vučić dobio agendu pod nazivom „mir i stabilnost“. 

- To je bio slogan Angele Merkel „štabilitat“, stabilnost. Kao što je uzeo od nacista „Za našu decu“. On je dobio agendu šta da uradi, njemu je rečeno šta je politički najjača izjava i on je to samo uzeo, ukrao kao Siniša Mali u onom doktoratu – uporedio je on. 
Kako je naveo, mi smo „najnestabilnija zemlja u Evropi, koja nema svoje granice“, a „država se praktično trese, raspada i ne postoji“. 

- Kad je Vučić došao u Tiranu, trebalo je da kaže: „Čekajte, ovde ne vidim zvezdicu pored Kosova“. Znači, to ga ne interesuje, to im je poklonio, kao i pozivni broj i Gazivode, i nema ništa protiv oružanih snaga Kosova. On ništa nema protiv te „države“, on je to prihvatio i slaže se – zaključuje Vasović. 

On navodi da je Vučić od nacista, pored slogana, preuzeo i SA jurišnike. 

- Od nacista je preuzeo i SA jurišnike, „Šturm abtajlung“ odrede. Veljko Belivuk je imao karticu SNS i po tom osnovu imao sve privilegije, i on i njegovi ljudi. I oni su kao pravi jurišnici izlazili iz šume i obezglavljivali ljude na demonstracijama udarajući u glavu i bacajući na zemlju – naveo je. 

On je nabrojao da je Vučić sve predao i sada može da kaže „ja sam svoj posao završio“. 

- Ali sada stupa na scenu izlazna strategija, tj. „Neću da budem upamćen u istoriji svog naroda kao najveći veleizdajnik svih vremena, a pošto su mnogo glupi, ispašće glupi i sada. I sada ću opet da krenem na Pinku i Hepiju sa svojom retorikom“. I narod više ne zna šta da misli. Jer on je spreman da te sutra iznenadi sa najpatriotskijom pričom. Zamislite posle deset godina pregovara sa njima, on razgovara, on pregovara, i sada kaže, Kvinta hoće da nas uništi – primetio je gost kanala Pravi odgovor. 

Po njemu, najgora stvar koju je Vučić uradio je to što je „ostavio Srbiju na svetskoj sceni bez ijednog jedinog prijatelja i saveznika“. Vasović je naveo da Vučić uopšte nije državnik, već da vodi kafansku politiku. 

- Najnovija informacija je da se u Srbiji prave spiskovi ljudi koji vole Ruse, spiskovi za odstrel – kazao je. 

Kako je naglasio, Vučić nas vodi u katastrofu, a kao nesvršeni košarkaški trener „on je u svoj tim uzeo najgore igrače“. 
Vasović je otkrio da je Hrvatska obećala da će pre ulaska u EU isplatiti odštetu žrtvama NDH terora, a kada je ipak ušla obećala je da će to učiniti nakon.

- Predsednica Vlade Srrbije Ana Brnavbić je hrvatica i baš zato je pozivam da poruči Zagrebu: „Gospodo, 2009. godine vam se žurilo da uđete u EU, i tada ste obećali javno na najvećoj svetskoj sceni, i to je američki Stejt dipartment potvrdio da će Hrvatska obeštetiti nehrvatske žrtve NDH“ – kazao je on. 

Vasović navodi da je razgovarao sa Edvardom O`Donelom, koji je tada bio Ambasador holokausta i genocida, a koji mu je potvedio da mu je Hrvatska vlada dala „najjače garancije“ da će nehrvatski građani, koji su bili žrtve NDH terora, biti obeštećeni. 

- Zvao sam čak i Breda Bela, koji je tada vodio kancelariju za Hrvatsku pri Stejt Dipartmentu, jer imaju kancelariju za svaku državu, i ja sam stvarno poverovao kad mi je kazao: „Hrvatska će sigurno obeštetiti sve žrtve NDH terora. Bez toga ne može da uđe u EU“. Realnost je da je Hrvatska ušla  uEU, i da naš predsednik Vučić pati od amenzije i da on i predsednicva Vlade Ana Brnabić nijednom nisu podsetili Hrvatsku na javno dato obećanje – naglasio je Vasović, koji je otkrio i ko dobija odštetu u slučajevima kad su cele porodice zatrte. 

On je rekao da je sukob oko polaganja cveta na spomenik u Jasenovcu u Hrvatskoj lažni sukob, i da zapravo Zagrebu odgovara Vučić.  

On je kazao da je Vučić imao tajne razgovore sa tadašnjom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar kojoj je obećao da im neće spočitavati NDH i Jasenovac, o čemu je svedočio Kolindin savetnik. Detaljnije o tome možete videti u emisiji. 

Govoreći o ratu u Ukrajini rekao je da će Rusija definitivno morati da se orijentiše na Aziju i na neka druga područja i u ekonomiji, spoljnoj politici itd. 

- I tek sada će nastati mržnja i priprema za rat. Tako da je ovo samo uvod u najtežu nesreću kakvu svet ne pamti i ne zna. Ako Rusija pobedi, biće teška pilula za NATO, moraće da kažu: „Sve što smo radili 80 godina, bilo je uzalud, Rusija je preživala“. Moraće celu ideologiju da promene – naveo je on. 

Vasović predviđa da je „NATO pred nezapmaćenim porazom“, ali i da se „čovečanstvu sprema strašna nesreća“. Detaljnije o svemu pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

NEMAČKI VOJNICI OSTAJU NA KOSMETU: Moguća eskalacija

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA