Najnovije

BRITANCI TVRDE: Ruske "pametne" bombe poremetile su planove Kijeva za kontraofanzivu

Ruske pametne (navođene) bombe primorale su Kijev da preispita svoje planove za kontranapad, napisali su komentatori britanskog Telegrafa DŽo Barns i Roland Olifant.

"Prema procenama ukrajinskih zvaničnika, ruska vojska dnevno pušta najmanje 20 navođenih bombi.

Dok svet čeka kontraofanzivu Ukrajine, ukrajinski i zapadni analitičari počeli su da pretpostavljaju da bi upotreba ovog oružja mogla da primora Kijev da u poslednjem trenutku izvrši promene u svom operativnom planiranju", napisali su.

Novinari su se osvrnuli na mišljenje savetnika komande vazdušnih snaga ukrajinskih trupa Jurija Ignata, koji je u intervjuu izjavio da navodeće bombe predstavljaju "veoma ozbiljnu pretnju".

"U ovom trenutku protivnik koristi taktičku avijaciju za obavljanje borbenih zadataka duž granice, linije fronta i morske obale. U svim ovim regionima neprijatelj već oko mesec dana intenzivno koristi navodeće bombe", rekao je Ignat.

Poslednjih nedelja ruska avijacija je počela aktivno da koristi aviobombe opremljene univerzalnim modulima planiranja i korekcije (UMPK). Bojni avioni su dobili mogućnost da nanose udare na utvrđenja, bez podmetanja zenitno-raketnih kompleksa pod vatru.

SNAŽNI NOĆNI JURIŠ VAGNERA: Probijaju odbranu u poslednjem ukrajinskom uporištu u Bahmutu (MAPA)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA