Najnovije

SPREMAO SE VELIKI TERORISTIČKI NAPAD: Rusi reagovali u poslednjem momentu

Oružane snage Ruske Federacije sprečile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše teroristički akt u blizini grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti, likvidirano više od 30 ukrajinskih terorista

Oružane snage Ruske Federacije sprečile su pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvrše teroristički akt u blizini grada Šebekino u Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Jutros je sprečen novi pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički akt protiv civilnog stanovništva grada Šebekina", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da su noćas oko 3 sata ujutru ukrajinske formacije sa dve motorizovane pešadijske čete, ojačane tenkovima, pokušale da upadnu na rusku teritoriju.

"Formacije kijevskog režima su odbijene, pretrpevši značajne gubitke. Narušavanje granice nije dozvoljeno, likvidirano je više od 30 ukrajinskih terorista", ističe se.

Dodaje da su uništena četiri borbena oklopna vozila, višecevni raketni bacač "grad" i jedan kamionet.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da se u Šebekinu od ukrajinskog granatiranja zapalio studentski dom.

"Granata je pogodila zgradu studentskog doma, koja se zapalila, a razaranja se vide i na upravnoj zgradi. U gradu nema svetla", napisao je Gladkov na Telegramu.

Ukrajinske snage od sinoć intenzivno granatiraju grad Šebekino, koji se nalazi četiri kilometra od granice. Prema rečima guvernera Belgorodske oblasti, poginulih nema, dok je najmanje osam osoba povređeno.

KIJEV ĆE POSTATI RUSKI GRAD! Moskvi preti Izraelski scenario

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA