Najnovije

VUČIĆ SE PRAVDAO? Ne čujem se sa Putinom godinu dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predsednici Rusije i Ukrajine u cilju postizanja mira moraju da nađu zajednički imenilac. On je u razgovoru za italijansku „Štampu“ rekao da bi želeo da što pre vidi Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog za istim stolom.

„Oni moraju da nađu zajednički imenilac, kao i Zapad zajedno sa Ukrajincima. Ustupci su neophodni sa obe strane, u protivnom imaćemo i druge konflikte. Što je pre moguće, to će biti bolje za čitavo čovečanstvo, za ceo svet. Znam da je to nepopularno jer kao da postoji neka zabrana na mir, ali došlo je vreme da se ulože ogromni politički napori kako bi se postiglo primirje. Ali, ne sa jednostranim uslovima“, rekao je srpski predsednik.

Nisam razgovarao s Putinom godinu dana

Istovremeno, Vučić je rekao da nije razgovarao sa Putinom više od godinu dana zbog predrasuda koje s tim u vezi imaju na Zapadu gde, kako je rekao, Srbima žele da zabrane ono što sami sebi dozvoljavaju.
„Nisam razgovarao sa Putinom više od godinu dana, ali video sam brojne lidere EU koji su odlazili kod njega ili razgovarali telefonom.

Mislim da nema ničeg lošeg u tome da se sa nekim razgovara. Ali, ja to ne radim jer bi svi rekli: ‘Pogledajte Srbe’. Ono što nama žele da zabrane sebi dopuštaju“, rekao je Vučić.

Slede teški razgovori sa Šolcom i Makronom

Komentarišući zaoštravanje situacije na KiM Vučić je rekao da očekuje teške sastanke sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

„Sastanci, u svakom slučaju, neće biti laki. Važno je da pokušamo da sačuvamo mir i stabilnost. Jutros sam razgovarao i sa našim ljudima na severu KiM i zamolio sam ih da istraju u svojoj odlučnosti i borbi za pravdu i istinu i da to čine mirnim putem, pre svega u odnosu prema Kforu, kao što je bilo juče i prekjuče“, rekao je Vučić.

On je dodao da je važno da se stavi do znanja da su izbori na severu KiM bili nelegitimni.
Priština da povuče snage sa severa i opozove gradonačelnike
Vučić je istakao da je Beograd spreman na dijalog, a da Priština treba da povuče snage sa severa pokrajine i opozove takozvane gradonačelnike.

„Povući svoje navodne gradonačelnike na jug i povući svoje snage sa severa. Tada će doći do pravog pomirenja između Srba i Albanaca. Mi to želimo, spremni smo na mnoge kompromise“, kazao je Vučić za italijanski list.

"NATO KOORDINIŠE UKRAJINSKE SPECIJALNE SLUŽBE": FSB predviđa uvlačenje još jedne zemlje u sukob

Izvor: Sputnik 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA