Najnovije

ĐUKANOVIĆ: Hteo sam silno da branim Jugoslaviju - ponosim se time!

Đukanović (Foto: Jutjub)

Đukanović (Foto: Jutjub)

PODGORICA - Bivši predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović rekao je nakon glasanja na parlamentarnim izborima da očekuje da će vlast biti brzo formirana, a na pitanje da li će biti premijer odgovara - daleko smo od toga.

Na pitanje novinara N1 da li bi Milo Đukanović iz 2023. godine ušao u koaliciju sa Milom Đukanovićem iz 1992. godine, kaže – da.

„Hipotetičko pitanje… Da. Đukanović iz ’92 je želeo da silno brani Jugoslaviju, ništa više od toga, pokazalo se nažalost da je to bilo nemoguće. Setićete se da je pad Berlinskog zida generisao sve što se desilo u Evropi. Ponosan sam i na taj deo svog političkog angažmana, bez obzira kako je interpretiran. Tada je biti proevropski izgledalo mnogo drugačije nego danas. Sve od tad, posebno od vremena kada je postalo jasno da će Crna Gora biti nezavisna, nema nikakve dileme da je Crna Gora pod vođstvom politike koju sam i ja personifikovao bila bezrezervno proevropska“, rekao je on.

Na konstataciju da je to transformacija, upitao je „ko nema transformacije u životu“.

„Zašto mi ne bi bio prihvatljiv, ako sam vam kazao šta je bila njegova karakteristika“, rekao je on.

Đukanović je rekao da očekuje da Crna Gora potvrdi „svoje opredeljenje da se dalje razvija kao antifašistička, građanska i evropska država“.

„Da nastavi put kojim je krenula 21. maja 2006. godine, put kojim se veoma dinamično i stabilno kretala rekao bih do pre otprilike tri godine kada je zastala, kada pokazuje izvesno kolebanje koje izaziva podozrenje međunarodne zajednice. To je logično i prirodno u životu jedne države, mlade države, bez obzira na njeno istorijsko trajanje, mlade, tek 17 godina nakon obnove nezavisnosti, verujem da su u međuvremenu građani crne Gore imali priliku da odmere kvalitet političke ponude, verujem da će pametno odlučiti i nastaviti državu da razvijaju kao uređenu državu evropske građanske demokratije“, kaže on.

Pročitajte OVDE više o tome šta je Jakov Milatović rekao o evroatlantizmu!

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA