Najnovije

I SA NEBA I SA ZEMLJE: Rusi satiru na svim linijama fronta!

Ruska avijacija (Foto: Jutjub)

Ruska avijacija (Foto: Jutjub)

UKRAJINA – Ruska vojska nastavlja da sprovodi specijalnu vojnu operaciju, a Ministarstvo odbrane izveštava o uspešnim dejstvima naših snaga na glavnim sektorima fronta, gde tvrde da su uspešni na svim linijama fronta, te da je neprijatelj poražen čak na 122 mesta.

Na pravcu Zaporožja, aktivna dejstva jedinica grupe trupa Vostok, udari armijske avijacije i artiljerije odbili su dva neprijateljska napada snagama do bataljona, ojačanog tenkovima, u pravcu naselja Jablonevo i Novopokrovka, Zaporoške oblasti. Osim toga, u rejonima naselja Novodanilovka i Mala Tokmačka Zaporoške oblasti poražene su dve kolone oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine.

Na Vremeevskom, neprijatelj je izveo tri neuspela napada, svaki sa snagama do jedne čete, u oblastima n. v. Levadnoe, Zaporoška oblast, Storoževoe i Neskučnoe, Donjecka Narodna Republika.

Svi neprijateljski napadi odbijeni su hrabrim i odlučnim akcijama jedinica grupe trupa Vostok.

Ukupni gubici ukrajinskih trupa na ovim prostorima dnevno su iznosili do 300 vojnih lica, devet tenkova, od kojih četiri Leoparda, 11 borbenih vozila pešadije, uključujući pet američkih Bredlija, 14 borbenih oklopnih vozila, šest vozila i jedan francuske proizvodnje. Samohodna artiljerijska jedinica Cezar.

U rejonu grada Artemovsk (DNR), aktivnim dejstvima grupe trupa „Jug“ tokom dana uspešno je odbijeno pet neprijateljskih napada u pravcu n. naselja Kleščejevka, Dubovo-Vasilevka, Jagodnoe i Andrejevka Donjecke Narodne Republike. Ubijanje neprijatelja u našu odbranu nije dozvoljeno.

Tokom borbi na ovom pravcu uništeno je do 230 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila, pet vozila i dve haubice D-30.

Na kupjanskom pravcu vazdušni udari i artiljerijska vatra grupe snaga „Zapad“ pogodili su neprijateljske jedinice u oblastima naselja Stelmahovka Luganske Narodne Republike, Novomlinsk, Sinkovka i Orljanka Harkovske oblasti.

Pored toga, suzbijene su aktivnosti četiri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u oblastima naselja Novoselovskoe LPR, Sinkovka i Timkovka u Harkovskoj oblasti.

U protekla 24 sata na ovom pravcu uništeno je do 65 ukrajinskih vojnika, jedan oklopni transporter, dva pikapa, kao i artiljerijski sistem američke proizvodnje M777.

Na Krasnolimanskom pravcu, operativno-taktička i vojna avijacija, artiljerija grupe trupa „Centar“ je porazila neprijateljske jedinice u oblastima naselja Jampolovka Donjecke Narodne Republike, Nevski, Belogorovka Luganske Narodne Republike, kao i Šumarija Serebrianski.

U oblasti ​naselja Červonaja Dibrova Luganske Narodne Republike likvidirana je ukrajinska DRG.

Neprijatelj je tokom dana izgubio više od 60 ukrajinskih vojnika, borbena vozila pešadije, dva oklopna vozila, tri automobila, samohodne artiljerijske jedinice Krab, Gvozdika i Akacija, kao i haubicu D-20.

Na području sela Petrovskoje (LPR) uništeno je skladište municije 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

U pravcu Hersona, od posledica požara, tokom dana je uništeno do 40 ukrajinskih vojnika, dva automobila, kao i samohodna artiljerija „Akacija“. Pored toga, uništeno je skladište municije 121. brigade Teritorijalne odbrane u blizini sela Olgovka u Hersonskoj oblasti.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija grupa trupa Oružanih snaga Ruske Federacije tokom dana su razbili 93. artiljerijsku jedinicu Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, a neprijatelju su naneli gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici u čak 122 okruga.

U okruzima pogođeni su naselje Rai-Aleksandrovka DNR i grad Harkov, štab 10. brdske i 60. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi PVO u oblasti n. Selo Platonovka DNR oborili su lovac MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

Tokom dana presretnute su dve krstareće rakete Storm Šedou i deset višecevnih raketnih bacača HIMARS. Osim toga, uništeno je osam ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Novobahmutovka, Kirilovka, Vladimirovka Donjecke Narodne Republike, Lisičansk Luganske Narodne Republike i Peščanoe Hersonske oblasti.

Pročitajte OVDE kako je Zelenski potvrdio da je Putin bio u pravu!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA