Najnovije

IZ RUSIJE STIGAO ZAHTEV KIJEVU: Ukoliko želite kraj sukoba morate nam predati još ove tri oblasti

Krim u gornjem domu ruskog parlamenta predstavlja senator Sergej Cekov, a upravo on je zvaničnom Kijevu poručio šta je minimum svih minimuma da Rusija započne pregovore sa Ukrajinom.

Proširenje Rusije nakon referenduma (Foto: Telegram)

Bio je i otvoren i direktan:

„Ukrajina mora predati Rusiji još tri oblasti — Nikolajevsku, Odesku i Harkovsku. Tek posle toga je moguće sadanje za pregovarački sto“.

U intervjuu portalu URA.ru, Cekov je priznao da je malo verovatno da će kijevski režim brzo pristati na takve pregovore.

Naglasio je da Rusija nije promenila ciljeve svoje specijalne vojne operacije i da su oni i dalje na snazi - demilitarizacija, denacifikacija i neutralni status Ukrajine. I odmah dodao: „Ti zahtevi-ciljevi su među glavnim“.

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznjikov izjavio je da Kijev neće pregovarati dok Moskva ne izmeni ciljeve specijalne operacije.

I iz Kijeva ia sa Zapada se, inače, stalno ponavlja da je za Ukrajinu glavni zahtev – povlačenje ruske vojske sa cele teritorije Ukrajine u njenim granicama iz 1991-ve.

NADREALNI SNIMAK SA FRONTA - RUS JE TO PRAVIO: Ruski sistem nastavlja da dejstvuje i nakon što ga je pogodio Himars (VIDEO)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA