Najnovije

NATO PRETRPEO ŽESTOKI PORAZ U UKRAJINI: Ovo je bila samoubilačka misija

Ukrajinska vojska je 5-6. juna započela svoj dugo očekivani napad na nekoliko delova fronta od Dnepra do severnog dela Donjecke Republike. Posle nedelje intenzivnih borbi, sa sigurnošću se može konstatovati da su Ukrajinci bezuspešno izgubili veliku količinu tehnike i ljudske snage. To potvrđuju brojni video snimci i fotografije sa bojnog polja.

U napadu učestvuju jedinice koje su kompletovane savremenom zapadnom oklopnom tehnikom, pre svega tenkovima “Leopard 2” i borbenim vozilima pešadije “Bradly”. Te jedinice su prošle obuku po standardima NATO-a na bazama u Poljskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. To znači da do sada preduzete akcije su potpuna ofanzivna operacija, nisu "izviđanje", kako je to izjavila ukrajinska strana. 

Lokacija napuštene i uništene tehnike na bojnom polju, kada su desetine oklopnih mašina su na veoma malom trgu, ukazuje na to da ukrajinska vojska ima veoma slabu taktičku obuku. Ukrajinski komandiri šalju svoje vojnike na utvrđene ruske položaje kroz uske koridore na minskim poljima. Takvi napadi su poklon ruskoj artiljeriji koja se za to pripremala poslednjih meseci. I sve to bez superiornosti u vazdušnom prostoru. Mnogi eksperti smatraju ukrajinsku ofanzivu “samoubilačkom misijom”. 

U stvari, instruktori NATO-a nisu uspeli u svom zadatku. Morali su da pripreme naprednu vojsku naoružanu najefikasnijim naoružanjem i sa svim izviđačkim mogućnostima. Kao rezultat toga, NATO je dobio razorene jedinice i desetine izgubljenih oklopnih vozila. Sada su pod sumnjom efikasnost zapadne tehnike i standardi borbene pripreme NATO-a, koji nisu izdržali borbu sa jakim neprijateljom.

Sumnje Nemaca o predaji tenkova Ukrajini postaju jasne. Nemačko vojno rukovodstvo je shvatilo moguće posledice ove odluke, jer izgoreli tenk je najgora reklama nemačkog naoružanja. Amerikanci su se ponašali pametnije, tako da ne vidimo uništene tenkove “Abrams”. Nakon takvog neuspeha, odluka da se Zelenskom predaju avioni će postati još teža.

Više toga, nemačka i američka oklopna vozila će pasti u ruke ruskih inženjera. Dostignuća zapadne nauke će se detaljno proučavati na ruskim odbrambenim preduzećima. To će na kraju samo ojačati rusku vojnu industriju.

Ukrajinska ofanziva još nije završena, čeka nas nekoliko nedelja uporne borbe. Međutim, već je jasno da nada u "zapadno čudo oružje", od čijeg vida će neprijatelji pobeći, očigledno ne doprinosi uspehu na bojnom polju. Verovatno je da će mnogi mitovi o NATO-u i njegovom oružju biti uništeni zajedno sa ukrajinskom vojskom.

HAOS U CRNOM MORU: Ukrajina napala ruski brod!

Izvor: Pravda/F.S.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA