Najnovije

UKRAJINCI SE TEK SPREMAJU: Glavni napad se čeka

Kontraofanziva još nije počela, čeka se glavni napad.

Ofanziva je počela ali ne mislim da je počeo i napad, ocenio je Hodžis.

General je naveo da kada budemo videli da se velike, oklopne formacije priključuju napadu, tada ćemo znati da je glavni napad zaista i počeo.

„Mislim da do danas nismo bili svedoci ove koncentracije od nekoliko stotina tenkova i borbenih vozila pešadije u napadu“, ukazuje Hodžis, koji obavlja funkciju višeg savetnika Human Rights First, nevladine međunarodne organizacije za ljudska prava.

„Ukrajinski tenkovski bataljon obično ima 31 tenk. Otprilike isti broj imao bi i oklopni pešadijski bataljon. Dodajte oklopna vozila koja prevoze inženjere, protivvazdušnu odbranu, logistiku i tako dalje jona i jedan ili dva bataljona mehanizovane pešadije. Dakle, ukupno će imati jedna oklopna brigada. preko 250 oklopnih vozila različitih tipova“.

Kako je naveo, procenjuje da su Ukrajinci okupili negde od sedam do 12 oklopnih brigada.

„Neki možda imaju samo ukrajinsku ili zarobljenu rusku opremu, a drugi će imati mešavinu opreme koju je obezbedio Zapad. Kada vidimo dve ili tri brigade (oko 500 do 700 oklopnih vozila) fokusirane na uski front onda ćemo moći da kažemo da je glavni napad počeo i gde se dešava", rekao je general i dodao:

„Čak i tada budite oprezni. Ukrajinski generalštab će želeti da Rusi što duže nagađaju o lokaciji glavnog napada i neće im smetati da Tviter pogreši”.
„Ako Zapad obezbedi sve što je potrebno Oružanim snagama Ukrajine posebno preciznog oružja dugog dometa onda ipak očekujemo da Ukrajina može da oslobodi Krim, odlučujući teren ovog rata, do kraja leta tj. do kraja avgusta”.

Kako je istakao, to je, verujem, jedan od ciljeva ofanziva.

„U tom trenutku, dalekometno precizno oružje Oružanih snaga Ukrajine moglo bi da stigne do Sevastopolja, Sakija, DŽankoja i drugih ključnih krimskih ciljeva, i da im omogući da poluostrvo učine neodrživim za ruske snage“, rekao je general.

Dodao je da se nada da će administracija predsednika predsednika Dožefa Bajdena konačno ostaviti i dati Ukrajini balističke rakete ATACMS kratkog dometa (do 300 km).

"To bi označilo odlučujući doprinos onome što ukrajinske snage mogu postići na terenu dajući ogroman podsticaj ofanzivi. Neki su početak ove kampanje datirali sa 4. juna, dva dana pre ruske sabotaže brane Kahovka na reči Dnje par 6. juna".

Kako je naveo, to je verovatno bio trenutak kada je general Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, odlučio, kako kaže, prema njegovom sudu, da su tri preduslova ispunjena i da bi stoga mogao dati zeleno svetlo.

Naveo je da nije impresioniran borbenim sposobnostima Rusa na većini mesta.

„Okrutne borbe koje vidimo između različitih ruskih lidera (na primer, vojskovođa poput Prigožina i Kadirova) naglašava nedostatak kohezije na ruskoj strani. Pretpostavljam da će Ukrajina ovo iskoristiti. Za sada se čini da Ukrajinci još uvek ispituju, vrše pritisak, traže ranljivost za eksploataciju , jačajući lokalni taktički uspeh tamo gde ga pronađu ili stvore To je jedna od prednosti njihovog usvajanja taktičke komande i kontrole u ​​zapadnom stilu gde lideri nižeg nivoa mogu sami da donesu odluke koje imamo za cilj, možda, da zbuni Ruse u pogledu. toga gde će na kraju biti izveden glavni napad“.

Prikazivanje tenkova Leoparda na bojnom polju u tako ranoj fazi verovatno je, po njegovom mišljenju, trebalo da privuče veliku pažnju na tu oblast, možda kao mamac.

"Kao i uvek, oni koji učestvuju u borbama suočavaju se sa ne samo sa obmanom neprijatelja, već i sa čistom konfuzijom borbe. Ratna magla zaista utiče na komandante na terenu" rekao je general i dodao:

„Uvek sam imao velikih poteškoća da vizuelizujem i razumem šta se dešava tokom borbe – kao komandant brigade i načelnik operacija u Iraku, a kasnije kao direktor operacija u Kandaharu, Avganistan – iako smo imali najnovije sisteme komandovanja i kontrole“.

Takođe, istakao je da komandant još uvek zavisi od izveštaja prednjih komandanata koji su angažovani na prednjoj liniji područja borbe.

"Dronovi pomažu da se pregleda, ali to je i dalje izazov. Zato je neophodno verovati podređenim komandantima da razumeju opšti plan i da nastave da donose dobre odluke u žaru bitke. Čak i tako, biće gubitaka. Uništenje jednog Leoparda izazvalo je veliko uzbuđenje. na Tviteru, ali je zapravo izvučen sa bojnog polja kako bi mogao da se popravi i vrati u borbu“, rekao je američki general.

NAPADATE U ČETIRI PRAVACA I RAZBIJENI STE: Oglasio se Vladimir Putin sa jasnim informacijama

Izvor:Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA