Najnovije

HOĆE TERORISTIČKI NAPAD: Prljava bomba i veliko upozorenje Moskve

Moskva redovno pokreće temu upotrebe „prljave bombe“ od strane Kijeva u međunarodnim organizacijama, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu za Sputnjik.

„Prvo, ne samo što namerava, već redovno pokreće ovu temu na svim platformama. Ali to je tema koja nikuda neće otići samo zato što je kijevski režim započeo namerno uništavanje infrastrukture, uključujući i civilnu.

Već sam rekla da su to elementi demonstracije njihovih namera, elementi ucene tih samih zemalja i snaga koje ih snabdevaju svime kako ne bi prekidali ove isporuke“, rekla je Zaharova na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Ako sada međunarodna zajednica ne shvati sa kim ima posla, biće potrebno očekivati nastavak, a možda i „još veće terorističke akte i ekstremizam“, ocenila je Zaharova.

„To će biti globalna, a možda i fatalna greška Zapada, jer koketiranje sa Kijevom mora da se prekine“, rekla je ona.

„I, naravno, mi ćemo ovu temu redovno, u kontinuitetu, držati na pažnji Saveta bezbednosti (UN). Takođe redovno šaljemo informacije konkretno o ovoj temi generalnom sekretaru UN, gospodinu Guterešu.

I zvanično, kao dokumente Saveta bezbednosti, distribuiramo među članicama Saveta bezbednosti UN“, objasnila je ona.

Kako je ranije saopštila Federalna služba bezbednost Rusije (FSB), ukrajinska vojna obaveštajna služba planirala je da u Rusiji izvrši teroristički napad koristeći „prljavu bombu“ koja sadrži radioaktivne supstance i da to područje učini neupotrebljivom za život ljudi.

Prema informacijama FSB, načelnik vojne obaveštajne službe Ukrajine Kiril Budanov formirao je jedinicu sa lakomotornim avionima za organizovanje diverzija u Rusiji, koja je od početka 2023. godine izvršila pet borbenih naleta na teritoriju Rusije, oštetivši energetske objekte u pograničnim oblastima.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se ove godine od 14. do 17. juna.

OSVETA SRBIJI ODMAH STUPA NA SNAGU! Kurti uzvrađa zbog hapšenja "tzv. specijalaca"

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA