Najnovije

MOĆ RUSKE AVIJACIJE: Bez ulaska u domet neprijatelju - ubacuju projektile na daljinu od 50km

UKRAJINA - Kako prenosi kanal „Vojna hronika“, u Orehovu je izvršen snažan vazdušni udar na rezerve Oružanih snaga Ukrajine.
MIG-29 (Foto: Jutjub)

MIG-29 (Foto: Jutjub)

Ovo je isti onaj Zaporoški pravac, gde Oružane snage Ukrajine već drugu nedelju pokušavaju da probiju našu odbranu. Prema podacima sa terena, ceo dan 12. juna i noć 13. juna aktivno su „leteli“ ne samo u Orehovo, „već i na susedne teritorije u Maloj Tokmački, Jurkovki, Novopavlovki, Ščerbakovu i Stepovu“.

Avio-bombe FAB-250/500 sa univerzalnim modulima za planiranje i korekciju koriste se za udare na lokacije ljudstva ukrajinske vojske i parkinge sa opremom.

Ruski avioni mogu da ispuste ovu „pametnu“ municiju bez ulaska u zonu protivvazdušne odbrane neprijatelja. Bombe lete na udaljenosti od 50-60 km.

Prema navodima vojnih dopisnika, na udaru su se našle operativne rezerve i municija, koji su bili potrebni Oružanim snagama Ukrajine za jačanje ofanzive u oblasti Rabotino-Kopani u pravcu Zaporožja.

Pored toga, ruska artiljerija i avijacija su vredno radili na celoj liniji fronta i na položajima Oružanih snaga Ukrajine kod Novodonjecka i Makarovke.

Generalno, složeni vazdušni i raketni udari, koji su koristili krstareće rakete Kh-101, bespilotne letelice Geran-2, kao i bombe za planiranje, trajali su nekoliko sati. Napadi su okončani oko četiri sata ujutru.

Koliko su bili efikasni udari po rezervnom sastavu Oružanih snaga Ukrajine, može se suditi po intenzitetu ukrajinske ofanzive. Ako Oružane snage Ukrajine naprave pauzu u svojim akcijama, to znači da su u noći 13. poletele na pravo mesto.

Saznajte OVDE više o stanju na frontu!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA