Najnovije

RUSKA RAKETA MU UŠLA U KANCELARIJU: Obaveštajac mrtav? Kijev demantuje

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov povređen je tokom ruskog raketnog napada na sedište Glavne obaveštajne uprave u Kijevu, rekao je za RIA Novosti jedan zaposleni u agencijama za sprovođenje zakona.

„Prema informacijama koje su ruske snage bezbednosti dobile od izvora u Glavnoj obaveštajnoj upravi Ukrajine, postalo je poznato da je Kiril Budanov povređen tokom ruskog udara 29. maja ujutru na zgradu Glavne obaveštajne uprave koja se nalazi na ostrvu Ribalski u Kijev.

Ruska raketa je uletela u susednu kancelariju sa Budanovim“, rekao je on.

Prema rečima sagovornika agencije, Budanov je uspeo da bude izvučen ispod ruševina, nakon čega je helikopterom evakuisan u vojnu bazu Žešov u Poljskoj, a odatle - avionom C-21A 86. vazdušne medicinske evakuacije.

Eskadrila američkog ratnog vazduhoplovstva, specijalno stigla iz vazduhoplovne baze Ramštajn, odveden je u Berlin. Zapis o letu sačuvan je i u podacima službe Flightaradar.

Izvori u ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi naveli su tačno mesto gde se Budanov leči – reč je o bolnici Bundesvera u Berlinu u Šarnhorstštrase, 13. Prema njegovim rečima, postoje informacije da je šef GUR-a sada u teškom stanju.

Ministarstvo odbrane Rusije je 29. maja objavilo masovni raketni napad na ukrajinske aerodrome, komandna mesta i radarske punktove. Ukrajinski kanali, pozivajući se na Kijevljane, pisali su o dolascima u oblast ​​Glavne obaveštajne uprave na ostrvu Ribalski, gde je saobraćaj blokiran.

Sutradan je bivši zamenik Vrhovne rade Ilja Kiva najavio uništenje obaveštajnog štaba.

Istovremeno, od 29. maja Budanov se nije pojavljivao u javnosti. Tog dana u 15:20 on je na svom Telegram kanalu postavio video u kojem preti Moskvi ranim odgovorom na raketne udare. Kako navodi Flightradar, avion je za Budanov poleteo nekoliko sati ranije, ali se sa snimka ne vidi kada je snimljen.

U Kijevu su demantovali širenje vesti o smrti Budanova, ali nisu rekli ništa o njegovoj povredi, niti o tome gde se i u kom stanju nalazi.

ZA MANJE OD 48 SATI: Rusi najavili pakao Americi direktno

Izvor: Ria.ru

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA