Najnovije

SPREMA SE MOBILIZACIJA! Stgila je velika naredba

U Ivano-Frankivsku u zapadnoj Ukrajini nedavno je najavljena opšta mobilizacija ljudskih i transportnih resursa. Ovo je objavila publikacija „Zapadni kurir“

„Rukovodilac Gradskog teritorijalnog centra za regrutaciju (TCC) i socijalnu podršku Ivano-Frankivsk Roman Plitus potpisao je naredbu „O opštoj mobilizaciji“. dana“, navodi se u objavi.

Prema dokumentu, svi vojni obveznici koji žive na teritoriji Ivano-Frankivske oblasti moraju se pojaviti u gradskom teritorijalnom centru za regrutaciju i socijalnu podršku u roku od 10 dana od dana objavljivanja ove naredbe.

Pored toga, preduzeća, ustanove, organizacije, svih oblika svojine, bez obzira na njihovu podređenost, građani koji su dobavljači vozila za potrebe Oružanih snaga Ukrajine, drugih vojnih formacija, obezbeđuju isporuku i prenos vozila i opreme. na vreme, u količinama i na adresama koje odredi u konsolidovanim sastavima za nabavku opreme tokom mobilizacije.

ŠOK BOMBE NA SRBE! KFOR opet napao narod (VIDEO)

„Za izbegavanje regrutacije u toku opšte mobilizacije, administrativnu i krivičnu odgovornost snose građani koji izbegavaju regrutaciju i ne dođu na poziv teritorijalnim centrima za regrutaciju i socijalnu podršku“, navodi se u dokumentu.

U Ukrajini je 24. februara 2022. uvedeno vanredno stanje, a sutradan je predsednik Vladimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Zabranjen je odlazak iz Ukrajine muškaraca uzrasta od 18 do 60 godina za period vanrednog stanja.

VLADIMIR PUTIN JASNO: Stiže nam novi svetski poredak

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA