Najnovije

UKRAJINCI PRAVE "UDARNU PESNICU": Sve raspoložive snage dovlače na ovaj deo fronta - sledi nešto veliko (MAPE)

Ukrajinske trupe se koncentrišu na Južnodoneckom pravcu.

Nakon neuspešnog starta napada Ukrajinaca u Zaporožskoj oblasti, protivnik je prebacio aktivnost na drugi deo fronta. Tamo su, prema podacima ruskih vojnih analitičara, Ukrajinci uspeo je da napreduje i zauzmu predhodnih dana nekoliko sela Neskučno, Blagodatno, Stražno i Makarovku.

Ukrajinska komanda prebacuje sveže jedinice na Južnodonecki pravac. Tamo se sada nalaze delovi 3.i 4. tankove brigade, kao i 93. mehanizovane. Poslednja je pristigla 93. mehanizovana koja važi za jednu od najsposobnijih ukrajinskih jedinica. Na tom delu fronta se nalazi 55. artiljerijska brigada. Pored toga, na ovom delu su uočenadva bataljona terorističkih organizacija "Desni Sektor" ( 3. i 7.).

Ranije su u području Velike Novoselke delovale jedinice 68. i 31. mehanizovane, kao i 37. i 35. brigade morske pešadije, kao i delovi teritorijalne. Sada je protivnik povukao pojačanje na ovaj deo i očigledno priprema udarnu pesnicu.

Neprijatelj je promenio taktiku. Umesto napada lake oklopne tehnike, vrše se intenzivni artiljerijski udari  koje koriguju bespilotne letelice. Verovatno je da protivnik planira proboj ruske odbrane u području Staromlinovke.

Ruski analitičari kažu da je još uvek rano  radovati se neuspešnom startu kontraofanzive Ukrajine u Zaporožskoj oblasti i da glavne borbe tek slede.

Ukrajinci su ostvarili uspeh zapadno od ovog dela fronta, više o njihovom napredovanju saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA