Najnovije

GLASNO IZ MOSKVE: Uništavamo neprijatelja na svim linijama fronta!

MOSKVA - Ministarstvo odbrane RF je saopštilo danas da armija Rusije postiže izvanredne rezultate i da se specijalna vojna operacija sprovodi veoma uspešno na svim linijama fronta.
Paljba! (Foto: Jutjub)

Paljba! (Foto: Jutjub)

Rusija je izvršila niz raketnih udara sa visokopreciznim oružjem, baziranih i sa mora i iz vazduha, te je uništeno i jedno strateško komandno mesto ukrajinske armije. Ciljevi su pogođeni svi u ovoj kampanji, navodi ministarstvo.

U rejonu Vremejevskog izbočina, kompetentnim i nesebičnim delovanjem ruskih jedinica, vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom grupe snaga Vostok odbili su tri neprijateljska napada u rejonima naselja Voronjež. naselje Novodonjeck DPR i oblast Levadnoe Zaporožje. Uništeno je do 30 ukrajinskih lovaca, dva tenka i dva borbena vozila pešadije.

U pravcu Zaporožja, ruske trupe su odbile tri neprijateljska napada u oblastima naselja. naselja Žerebjanki, Mala Tokmačka i Mirnoe, Zaporoška oblast.

Pored toga, kao rezultat vatrenog uništenja protivničkih rezervi koje su napredovale u oblasti n. Selo Stepovoje, Zaporoška oblast, uništeno je pet oklopnih vozila.

Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine na ovim prostorima iznosili su preko 235 ukrajinskih lovaca, četiri tenka, dva borbena vozila pešadije, 14 oklopnih vozila, artiljerijski sistem M777 i haubica D-20.

Na Donjeckom pravcu, aktivnim dejstvima jedinica grupe snaga „Jug“ uspešno je odbijeno sedam neprijateljskih napada u rejonima naselja. Belogorovka, Verhnekamenka LPR, Novokalinovo, Pervomajskoe i Marinka DPR.

U okruzima Selo Marinka i Novgorodska DNR pogođena su vazdušnim udarima na jedinice 46. brigade Oružanih snaga Ukrajine i 109. brigade TerO.

Tokom borbi na ovom pravcu uništeno je do 340 ukrajinskih boraca, jedno borbeno vozilo pešadije, dva oklopna vozila, pet vozila i dve haubice D-30.

Na kupjanskom pravcu, avijacija i artiljerija grupe trupa „Zapadna“ gađali su ljudstvo i opremu neprijatelja u rejonima naselja. Naselje Sinkovka, Timkovka, Kislovka i Berestovoe Harkovske oblasti.

U oblasti n. Novoselovskoe naselje LNR, ukrajinska DRG je uništena.

Tokom dana uništeno je preko 40 ukrajinskih militanata, jedan oklopni transporter, dva automobila i dve haubice D-30.

Na pravcu Krasnolimansk, vazdušni udari i artiljerijska vatra grupe snaga „Centar“ naneli su poraz neprijateljskim jedinicama u rejonima s. Selo Nevskoe, LPR Chervonaia Dibrova, DPR Jampolovka, kao i šumarija Serebrianski.

U oblasti n. Selo Kuzmino LNR obustavljeno je delovanje ukrajinske DRG.

Tokom dana uništeno je do 50 ukrajinskih militanata, jedno borbeno vozilo pešadije, dva samohodna topa Gvozdika, kao i haubice D-20 i D-30.

U pravcu Hersona, usled vatrene štete, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 40 militanata, dva vozila, haubica Giacint-B i dva samohodna topa Gvozdika.

Avijacija, raketne trupe i artiljerija Oružanih snaga RF pobedile su 97 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine na vatrenim položajima, ljudstvu i vojnoj tehnici u 103 okruga.

U okruzima Selo Novopavlovka DNR i Tomarino, Hersonska oblast, pogođena su dva radara P-18.

U oblasti n. Selo Dačnoje DPR pogođeno je radarom za otkrivanje i navođenje ciljeva PVO sistema S-300.

U oblasti n. Selo Jampolj DNR pogodilo je komandno-osmatračnicu bataljona 95. desantno-jurišne brigade.

Borbeni avioni u Kramatorskom rejonu DNR oborili su helikopter Mi-24 Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi PVO presreli su šest raketa HIMARS i Uragan MLRS, uništili 16 ukrajinskih bespilotnih letelica.

Pročitajte OVDE o ruskoj diverziji u Nikolajevu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA