Najnovije

PENTAGON IMA PRISTUP BIOLOŠKOM ORUŽJU: Rusi šalju ozbiljno upozorenje

Prema njegovim rečima, Naučno-istraživački institut kopnenih snaga SAD „Volter Rid“, ima mrežu od četiri inostrane filijale, od kojih je svaka opremljena laboratorijama sa visokim nivoom bioizolacije i mrežom teritorijalnih jedinica za uzorkovanje i transport sojeva.

Samo jedna filijala na Tajlandu broji 500 ljudi, a njeni ogranci postoje na Nepalu, u Kambodži i na Filipinima, koje sarađuju sa još 12 zemalja jugoistočne Azije. Pored toga, mrežu filijala u inostranstvu ima i medicinski naučni centar Ratne mornarice SAD. Laboratorije NAMRU (Naval Medical Research Unit) koje su mu podređene, rade sa patogenima u Severnoj Africi, na Bliskom Istoku i u Južnoj Americi.

„Ovakav 'razgranati' pristup, koji se realizuje u celom svetu, omogućava američkom vojnom resoru da pristupa epidemiološki važnim verzijama patogena, koji su potencijalni agensi biološkog oružja. Tu spadaju groznice Marburg i ebola, malarija, groznica doline Rift“, saopštio je Kirilov.

On je istakao da materijali dobijeni tokom specijalne operacije potvrđuju povezanost instituta „Volter Rid“ sa Agencijom Ministarstva odbrane SAD za smanjenja pretnje DITRA i njenim ključnim izvršiocem kompanijom „Metabiota“.

Pored toga, postoji finansijska i naučna dokumentacija koja svedoči o aktivnosti „Metabiota“ u Keniji, Ugandi i Južnoafričkoj republici. Istovremeno, među naručiocima sa američke strane, pored Agencije Ministarstva odbrane SAD za smanjenje pretnje DITRA su još i Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) i Stejt department.

„U dokumentima se opisuju ‘fleksibilne’ metode delovanja ‘Metabiota’, koje omogućavaju da se prikrije učešće Vlade SAD u inostranim projektima i rešavaju birokratska pitanja na račun angažovanjem lokalnih činovnika“, istakao je general.

POKRET RUSKIH TRUPA! Britanci javljaju "hiljade vojnika"

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA