Najnovije

RUSKA ARTILJERIJA MOĆNO MELJE: Nato oružje spaljeno u plamenu

Na frontu dugačkom 1.000 kilometara i dalje nema značajnijih promena. Ukrajinska ofanziva, ako se tako mogu nazvati akcije niskog intenziteta koje za cilj imaju da ispitaju rusku odbranu, nije dovela do značajnijih bitaka niti osvajanja teritorije. Kijev je uspeo da povrati neka naselja na frontu kod Zaporožja ali većina trupa pod komadom Kijeva je i dalje u stanju mirovanja. One su i dalje u rezervi, u iščekivanju probijanja ruskih odbrambenih linija kada bi te trupe trebale da krenu u juriš ka Azovskom moru i Krimu.

Prema nepotvrđenim informacijama, ukrajisnke snage su prešle Dnjepar uzvodno od brane Nova Kahovka. Glavne bitke vode se između Orhiva i Tokmaka u Zaporožju. Ukrajina pokušava da razvuče ruske trupe i navodni napad preko Dnjepra treba posmatrati isključivo iz tog ugla.

Početak ofanzive je pokazao da zapadna vojna tehnika za koju je Zelenski tvrdio da će biti odlučujući faktor za pobedu nad Rusijom, nije neuništiva. Posle više desetina uništenih američkih oklopnih transportera „bredli” i tenkova „leopard 2”, Rusi su se rasteretili „straha” od zapadnog oružja a Kijev je dobio realan problem da svoje trupe ubedi u superiornost opreme koju šalje Zapad. Pa tako, ovih dana društvenim mrežama u Ukrajini kruže priče o posadama uništenih „bredlija” i „leoparda 2” koje su prošle bez povreda. O tome navodno svedoče fotografije koje objavljujemo uz ovaj tekst. Samo što u opisu nema odgovora gde je nestala kupola tog oklopnog transportera. Uz sve to idu i analize loših strana ruskih tenkova koji zbog municije u prostoru za posadu lako odlete u vazduh. Kažu da isto važi i za oklopne transportere.

Ali, svi su složni u jednom. Najvažnije i najuspešnije rusko rusko oružje je artiljerija. Za razliku od vazduhoplovstva koje je potpuno podbacilo i razočaralo, što važi i za mornaricu koja čami na sidrištu u Sevastopolju, artiljerija u svim vremenskim prilikama daje podršku trupama na prvoj liniji. I, najvažnije, Rusija nema problem sa zalihama artiljerijske municije. Dok NATO zemlje polako čiste čak i ratne rezerve artiljerijske municije, ruske snage kontrolišu neprijateljsku pozadinu i do 30 kilometara u dubinu.

EVO KAKO SU IH RUSI LOCIRALI: Nato agenti bili u bunkeru svi likvidirani

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA