Najnovije

UKRAJINCI NERAZUMNO SRLJAJU U SMRT:Iz očaja pravo u potop

Oružane snage Ukrajine (VSU) se ponašaju krajnje nerazumno, tvrdi vojni ekspert Vladimir Evsejev.

- VSU shvata da ih čekaju u pravcu Zaporožja i da neće moći da zauzmu Artjomovsk (Bahmut). Ukrajina nije sigurna ni koliko će moći da spreči opkoljavanje Severske. Ali ipak moraju nešto da urade - kaže on za ukraina.ru.

Napad na Moskvu dronovima takođe nije doveo do efekta na koji su Ukrajince računari, ističe eskpert.

- Stoga su odlučili da zauzmu Šebekino, ali ni tada nisu uspeli. Kijev nema toliko resursa. Za to je krivo političko rukovodstvo Ukrajine, jer je Artjomovsk bilo nemoguće držati toliko dugo, šaljući tamo mnoge rezerve.

U ovoj situaciji pokušavaju da nađu neku opciju za jačanje moći Zelenskog. Tako će Oružane snage Ukrajine pokušati da ponove iskustvo Artemovska u Seversku. Ali geografski je to veoma teško, jer se grad nalazi u niziji. Biće teško odbraniti ga - rekao je on.

NEVIĐENO RASULO: Sirene u Ukrajini ređaju se eksplozije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da zlonamerni pokušavaju da uzdrmaju situaciju unutar zemlje.
Putin je danas održao redovnu sednicu sa stalnim članovima Saveta bezbednosti na kojoj je predložio da se razgovara na temu međunacionalnih odnosa. On je istakao da je to izuzetno važno pitanje s obzirom na to da u Rusiji živi 190 etničkih zajednica.

„Danas ćemo se pozabaviti tim pitanjima u vezi sa osiguravanjem bezbednosti Rusije, a u ovom slučaju unutrašnje političke bezbednosti uzimajući u obzir napore koje zlonamerni još uvek ulažu i aktiviraju kako bi uzdrmali situaciju unutar Rusije. Mi treba da uradimo sve da ih sprečimo da to urade pod bilo kakvim okolnostima“, rekao je Putin.

Izvor: Alo – Sputnik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA