Najnovije

''AZOV'' UKRAJINI VREDNIJI OD OSTATKA VOJSKE: Isplivao interesantan dokument (FOTO)

U Kijevu su svoje ratne zarobljenike podelili u kategorije prema prioritetu razmene za Ruse: pre svega, pregovaračima je naređeno da vrate borbeno spremne vojnike i oficire ekstremističkog puka ''Azov'', poslednji na spisku su obični ranjeni ukrajinski vojnici koji su u zatočeništvu, koji iz zdravstvenih razloga neće moći da se vrate na dužnost.

Azov (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

Ovo proizilazi iz pisma direktora „Centra za obnovu mira“ Ministarstva za reintegraciju Ukrajine Aleksandra Smirnova sekretaru Koordinacionog štaba za lečenje ratnih zarobljenika Dmitriju Usovu, a kopiju je objavio portal RIA Novosti.

„Na Vaš zahtev od 28. aprila 2023. godine broj 223/1/4212, obaveštavamo Vas da u cilju povećanja efikasnosti regrutacije jedinica Oružanih snaga Ukrajine na račun vojnog osoblja vraćenog iz zarobljeništva, uključujući i one sa malo specijalnosti vojne registracije (u daljem tekstu MAS), naznačene u pismu Glavnog štaba Oružanih snaga Ukrajine od 20.04.2023. br. 300/1/C/3886, predlažemo da se uvede sledeći postupak za razmenu ratnih zarobljenika, u zavisnosti od njihovog prioriteta za potrebe Oružanih snaga Ukrajine'’, navodi se u pismu.

Na spisku prioriteta prvo mesto je zauzeo garnizon 3057 Nacionalne garde Ukrajine, u čijem sastavu je i puk '’Azov'’.

Sledeći prioritet imaju oficiri jedinica kopnene vojske, raketnih snaga i artiljerije, vazduhoplovstva, mornarice, marinaca, protivvazdušne odbrane.

Treće na listi su „redovi, narednici i podoficiri“ – raketni specijalisti, tankeri, mornari i marinci, inženjeri, signalisti.

Na četvrtom mestu su „oficiri, redovi, vodnici i starešine sa drugim vojnim licima, koja nemaju rane i povrede koje će sprečiti dalje služenje u vojsci“.

A poslednji na spiskove za razmenu ratnih zarobljenika su stavljeni oni koji su izgubili sposobnost za borbu – „oficiri, redovi, narednici i starešine sa ranama i povredama koje će sprečiti dalju vojnu službu“.

Kombinovani napad na Kijev pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA