Najnovije

Kostić: Srbija sa Rusijom da napravi plan u cilju zaštite Srba na Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić mora da sa reči pređe na dela i da u dogovoru sa Ruskom Federacijom spreči formiranje Velike Albanije, jer će, u suprtonom, Srbi sa Kosova i Metohije automatski postati predmet novog egzodusa na Balkanu, kaže podpredsednik Dveri Ivan Kostić.

On objašnjava da konferencije predsednika Srbije više nemaju nikakvu težinu i ozbiljnost, jer se posle svake njegove konferencije položaj Srba pogoršao, a suverenitet Republike Srbije u svojoj južnoj pokrajini smanjio.

- Ako se već optužuje EULEKS za nebrigu po pitanju bezbednosti Srba na KiM, zašto predsednik Srbije ne prekine pregovore sa lažnim prištinskim institucijama u okviru Briselskog sporazuma i francusko-nemačkog ultimatuma pod pokroviteljstvom Evropske unije? Zašto se predsednik Srbije ne odazove na bezbrojne pozive predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova i rešenje kosovskog problema pokuša da reši u Ujedinjenim nacijama i u okviru Rezolucije 1244, koji garantuje suverenitet Srbije na Kosovu i Metohiji i bezbednost naših sunarodnika? – kaže on.

Kostić ukazuje Brisel i Vašington planiraju da paradržavu Kosovo ubrzo prime u NATO pakt, čime počinje proces stvaranja Velike Albanije i progon Srba sa Kosova i Metohije, pa da je besmisleno od kolektivnog zapada očekivati da podrži interese srpskog naroda na Balkanu.

- Aleksandar Vučić i Miloš Vučević moraju da skupe hrabrosti i zatraže diplomatsku i svaku drugu pomoć od predsednika Rusije Vladimira Putina ako misle da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, a samim tim i živote građana Srbije i KiM – kaže Kostić.

RUSI ODBIJAJU UKRAJINCE: Kontraofanziva udarila o zid, teški gubici za Kijev

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA