Najnovije

NARIŠKIN: Ovo je kontraofanziva NATO-a

Iza kulisa mnogi zapadni vojni analitičari izražavaju ozbiljne sumnje u uspeh ukrajinske avanture, rekao je direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije.

Leopard 2 (Foto: Jutjub)

Ruske trupe sada odbijaju kontraofanzivu NATO grupacije koja koristi ukrajinske vojnike, rekao je Sergej Nariškin, direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije, i predsednik Ruskog istorijskog društva (RIO), govoreći na generalnom sastanku ove organizacije, prenose "RIA novosti"

"Tačnije bi bilo reći da naše trupe odbijaju kontraofanzivu takozvane NATO grupacije, gde se ukrajinski vojnici koriste kao živa sila", naglasio je on.

U intervjuu "Ruskoj gazeti", Nariškin je istakao da čak i Zapad sumnja u uspeh planova Kijeva. "Iza kulisa mnogi zapadni vojni analitičari izražavaju ozbiljne sumnje u uspeh ukrajinske avanture. Ne ulazeći u detalje, reći ću da su zadaci koje je postavio kijevski režim ocenjeni kao nedostižni".

Nariškin u intervjuu naglašava da je Zapadu veoma bilo važno konstantno isticanje ukrajinske kontraofanzive u medijima, zbog psihološkog efekta pre bitke, opravdanja novih isporuka naoružanja Kijevu i obezbeđivanja jedinstva članica Alijanse "od kojih su mnoge već prilično umorne od Ukrajine i njenog predsednika".

Ukrajinska ofanziva u pravcu južnog Donjecka, Zaporožja i Artjomovska počela je 4. juna. Glavni udar Oružanih snaga Ukrajine je koncentrisan u zaporoškom delu fronta.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke tokom ofanzive i da nisu uspešne ni u jednom pravcu. Prema njegovim rečima, Ukrajina je već izgubila 160 tenkova i 360 oklopnih vozila, navode "RIA Novosti".

O avganistanskom scenariju za Ukrajinu pročitajte OVDE.

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA