Najnovije

REŽIM HAOSA I BEZAKONJA: Ovaj član Trilateralne komisije diktira nam šta gledamo (VIDEO)

Ne mogu da dokažem da li je slika Aleksandra Vučića u školi „Ribnikar“ fotošopirana, jer nisam stručan, ali ne bi me čudilo u ovo doba veštačke inteligencije kada možete da dobijete šta god hoćete. On je otišao u mladenovačka sela, mnogo vremena nakon ubistava, da u stvari stiša situaciju i ubedi ljude da više o tome ne govore upravo zbog ovih demonstracija koje su se potom desile – izjavio je doktor Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista i profesor književnosti, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

Vladimir Dimitrijević (Foto: Jutjub)

On je predsednika Srbije nazvao „vrhunskim falsifikatorom“ i čovekom koji samo brine za svoj rejting.

- Srbijom vlada Šojić i to je zaprepašćujuća istina. I mi smo, kao u nekom crtanom filmu, vezani za prugu, i dok čekamo da nas voz pregazi, on nam priča glupe viceve – uporedio je on.

Dimitrijević je vežbu srpske vojske sa NATO snagama nazvao „Platinasti Vučić“, a za situaciju na severu Kosova gde Srbe hapse, označio je kao odgovornog upravo predsednika Srbije.

- Kad ga je onaj srpski policajac upozorio rekavši: „Ako sad povučemo barikade, loviće nas po kućama kao zečeve“, Vučić mu se smejao i rekao: „Mnogo si ti pametan“ – podsetio je sagovornik kanala Pravi odgovor. Kako je rekao „izdaja se nastavlja“.

Govoreći o zaglupljivanju omladine, on je predložio da pokušamo da zamislimo „način mišljenja dece koja koriste neprestano Tik-tok, gde sadržaj ima od pola minuta do minut“.

- Taj način mišljenja je potpuno iskidan. I neprestano korišćenje interneta za bilo kakav rad, sad imate dži-pi-ti, veštačka inteligencija piše domaće zadatke, radi matematiku i tako dalje. Još 2021. godine jedan nemački psihijatar, pisac knjige „Digitalna demencija“, pokazao je kakve strahovite posledice ima mnasovna primena interneta, da se bukvalno kod dece ne razvijaju sinapse, veze između moždanih ćelija, i da dolazi do jednog svojevrsnog zaglupljivanja novih generacija – upozorio je Dimitrijević.

Što se tiče duhovnog stanja naše nacije, rekao je da ga iznenađuju oni koji vraćaju paket kisele vode 5+1, tako što vrate samo pet punih flaša, jer su onu šestu popili, zato što piše da je jedna gratis, već ga iznenađuju obrazovani intelektualci koji brane režim.

- Oni su obrazovi i dovoljno inteligentni da vide šta se dešava. Međutim, ako nam pričaju priču kako predsednik svojim potezima „vara zapad“, onda možemo da zaključimo da oni tako pričaju jer su nešto dobili – primetio je Dimitrijević.

Upitan gde se izgubilo to da smo spremni da rizikujemo neku malu ugodnost da bismo se suprotstavili nepravdi, rekao je da je to zato što smo se odrekli vere.

- Odrekli smo se hrišćanstva, a hrišćanstvo nam je davalo hrabrost i slobodu. Kada je jedan mučitelj bezuspešno mučio nekog hrišćanina da se odrekne Hrista, na kraju mu je rekao: „Dobro, ne moraš javno da se odrekneš Hrista, ali šapni meni na uvo da se odričeš, i pustiću te“. Ovaj mu je odgovorio: „Znaš šta si mi sad rekao? Da odsečem sebi glavu i da idem kud hoću“ – ispričao je Dimitrijević.

On je upitao da li smo mi prodali „veru za večeru“ i „poštenje za pečenje“.
- Ako nismo narod vitezova, ako nismo narod Obilića, mi smo niko i ništa – zaključio je.

Dimitrijević je upozorio da će za grehove koje činimo sve da nas sustigne kazna kao što je sustigla sve one komuniste koji su sekli srpske zapise, sveta stabla po selima nakon Drugog svetskog rata.

On je podsetio kako je vizantijski car na Veliki četvrtak prao noge dvanaestorici najvećih prosjaka u Carigradu.

Po njemu u Srbiji vlada anarhotiranija, odnosno haos i bezakonje. Za Dariju Kisić koja kao ministar za brigu o porodici učestvuje u razaranju porodice, podsetio je da je ona pozivala na izbore govoreći da korona ne napada na glasačkom mestu. Kazao je da je „Vučić go“, a da je pominjanje rezolucije 1244 samo „smokvin list“, kojim prikriva svoju golotinju. A kazao je i ko nam uređuje TV sadržaje, a radi se o članu Trilateralne komisije za Balkan. O svemu tome pogledajte detaljnije u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA