Najnovije

Verbalni napad na Miroslava Aleksića i Aleksandra Jovanovića Ćutu u Zvečanu (VIDEO)

Portal Kossev objavio je snimak verbalnog napada na poslanike opozicije Miroslava Aleksića (Narodna stranka) i Aleksandra Jovanovića Ćutu u Zvečanu.

Dvojica poslanika u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednik Narodne stranke, odnosno lider pokreta Ekološki ustanak boravili su ovog popodneva ispred blokirane zgrade opštine u Zvečanu. Kako su izjavili, došli su tu da građanima koji već četvrtu nedelju protestuju – pruže podršku. Sa njima je bio i predsednik Pokrajnskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić. Nakon što su manjem broju medija dali kratke izjave, 4-5 građana je burno reagovalo, dok su ostali okupljeni mirno posmatrali.

Od 29. maja kada je ispred ove opštine, u koju su tri dana pre toga ušle jake snage Kosovske policije i novoizabrani gradonačelnik, došlo do sukoba okupljenih Srba sa KFOR-om – građani svakodnevno i danonoćno protestuju.

Većina njih zaposleni su u srpskim institucijama na Severu, odnosno u ovoj samoj opštini. Sa druge strane, u opštini je i dalje policija, a ispred nje pripadnici KFOR-a – u znatno manjem broju u odnosu na prošlu nedelju.

Srpski poslanici odlučili su danas da sada i lično pruže podršku okupljenim građanima, došavši danas u podne ispred ove opštine.

Obišli su ograđene delove zgrade opštine u Zvečanu, pozdravljali su se pojedinim okupljenim građanima, a potom su se uputili ka ogradi KFOR-a gde su dali kratke izjave.

Međutim, na samom kraju njihovog obraćanja nekolicini medija – bilo je negodovanja, onda kada su Aleksić i Ćuta prišli među okupljene demonstrante u nameri da sa njima razgovaraju.

Aleksiću i Ćuti najmanje pet građana je dobacivalo optuživši ih da su, kako su kazali, došli tu da „skupljaju političke poene“.

Isti građani kritikovali su ih za njihovo, kako su kazali, loše postupanje u vreme kada su „oni bili vlast“, ali i da u ovom trenutku samim građanima „nije potrebna ni jedna politička partija“, te da „ne žele nikakvu podršku ni od koga“.

Imalo je i onih koji su ih kritikovali da su oni ti koji su „pustili Kurtija iz zatvora, a Miloševića poslali u Hag“.

Ostali okupljeni građani su mirno posmatrali, a neki od njih su ih pozdravljali i slikali se sa njima.

Srpski poslanici potom su se uputili ka Kosovskoj Mitrovici.

RUSI ODBIJAJU UKRAJINCE: Kontraofanziva udarila o zid, teški gubici za Kijev

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA