Najnovije

KURTI "MENJA PESMU": Najavljuje nove prevremene izbore

KOSMET - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da su potrebni novi prevremeni izbori, čime očigledno "menja pesmu".
Kurti (Foto: Jutjub)

Kurti (Foto: Jutjub)

Kurti je u svom video obraćanju na srpskom jeziku rekao da je sada u Leposaviću gradonačelnik LJuljzim Hetemi dok se ne izabere novi, te da su za to potrebni novi prevremeni izbori, kao i otvorena slobodna predizborna kampanja u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

"Bez fer i demokratske kampanje, nema fer i demokratskih izbora, a za to je potrebna vladavina prava, odnosno jedna sredina u kojoj nema zastrašivanja i kriminalaca", rekao je Kurti.

Naglasio je da uz vladavinu prava može postepeno i da se smanji broj policajaca u opštinskim zgradama.

"Sa druge strane potrebi su nam sastanci u Briselu za hitno, potpuno i bezuslovno sprovođenje osnovnog sporazuma iz Brisela, čiji je sastavni deo Ohridski aneks", poručio je on.

Izaslanik Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar je juče kazao da kriza na Kosovu može da preraste u regionalni konflikt i da je veoma zabrinut.

Prethodno je Evropska unija, koja posreduje dijalogom o normalizaciji odnosa dveju strana, pozvala na hitan sastanak za upravljanje krizama.

Ipak, datum nije još utvrđen jer dve strane nisu potvrdile učešće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je precizirao da neće da razgovara sa Kurtijem sve dok ne bude pušten svaki uhapšeni Srbin i dok se iz opština ne povuku njihovi gradonačelnici i sepcijalna policija.

Pročitajte OVDE kako je ukrajinski potpukovnik šokirao celu Ukrajinu

Izvor: Raša Tudej / Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA