Najnovije

MAPA SVE GOVORI: Zašto se ukrajinska ofanziva petvorila u katastrofu - evo šta su pravi rezultati (MAPA)

Ruski vojni analitičar Jurij Podoljaka kaže da kako ukrajinska ofanziva odmiče sve više je slučajeva grupne predaje ukrajinskih jednica na frontu. On kaže da su Ukrajinci počeli da se predaju u grupama koje idu i do nekoliko desetina na pojedinim delovima fronta.

Podoljaka kaže da prateći zapadne i ukrajinske izvore postaje vidljivo da je moral ukrajinskih snaga slab i da su sve manje spremni da ginu za interese NATO-a.

Zanimljivo je da deo zapadnih medija i dalje insistira na velikim ukrajinskim uspesima na frontu, a dešava se da pojedini mediji u Srbiji takođe prenose takve lažne informacije.

Kako bi objasnili pravo stanje stvari i rezultate ukrajinskog napada koji je krenuo 4. juna pojedini ruski telegram kanali objavili su mape ukrajinsko napredovanja na zaparoškom frontu gde je glavni ukrajinski udar.

Mapa je urađena prema jučerašnjem stanju na frontu, u međuvremeni su rusi povratili selo Pjatihatka. O bormaba za Pjatihatku čitajte OVDE.

Jednostavno rečeno, nakon 17 dana ofanzive, na hiljade poginulih i raljnjenih vojnika i velikih gubitaka opreme, Ukrajinci su pod svoju kontrolu vratili pet sela. Ako na to pridodamo da su se iz dva od tih naselja Rusi povukli taktički jer su bila u dolini kako bi zauzeli već unapred pripremljene položaje na visovima, do sadašnji tok ukrajinskog napada opravdano neki nazivaju katastrofom.

BITKA ZA PJATIHATKU: Selo pada iz ruke u ruku, Ukrainci potpisnuti, teške artiljerijske borbe

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA