Najnovije

ŠOKIRAO CELU UKRAJINU: Ukrajinski potpukovnik traži da se Donbas i Lugansk daju Rusima (VIDEO)

UKRAJINA - Ukrajinski potpukovnik, Denis Desjatnik, jedan od ključnih ljudi Bezbedonosno-obaveštajne službe Ukrajine (GRU), gostujući na jednom od ukrajinskih tv kanala, javno je rekao da smatra da "Donbas i Lugansk treba dati Rusima".
Desjatnik (Foto: Jutjub)

Desjatnik (Foto: Jutjub)

“Ovo jeste teritorija Ukrajine, slažem se, ali mislim da bi možda zarad mira ovu teritoriju trebalo dati Rusima.”, kaže potpukovnik Desjatnik.

“Na tim prostorima, sve je rusko stanovništvo i to neće biti promenjeno.”, kaže ovaj ukrajinski potpukovnik čime je izazvao veliku pažnju ukrajinske, ali i ruske javnosti.

Podsećamo, otprilike mesec dana pre početka specijalne vojne operacije ruske armije u Ukrajini, lično Vladimir Putin, u obraćanju medijima, izrazio je stav da “Donbas i Lugansk treba da ostanu deo Ukrajine, ali da dobiju neki vid široke autonomije”.

Ukrajinski čelnik GRU, potpukovnik Desjatnik, očigledno nakon neuspešnih akcija ukrajinske kontra-ofanzive, otišao je korak dalje i ukrajinskoj javnosti saopštava verovatno “najizvesnije rešenje”, odustajanje od ova dva regiona.

 

 

Pročitajte OVDE više o stanju na ukrajinskom frontu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA