Najnovije

ZELENSKI, SVE SI UPRSKAO! UKRAJINSKI GENRAL KIPTI OD BESA! Za propast "blickriga" kijevskih snaga kriva kobna greška predsednika Ukrajine?!

Ukrajinska komanda i predstavnici kijevskog režima napravili su prilično grubu procenu, nadajući se da će ofanziva biti „lagana borba“ za Oružane snage Ukrajine, smatra general-major Oružanih snaga Ukrajine, Sergej Krivonos.

Krivonos tvrdi da je Kijev potcenio sposobnosti ruskih oružanih snaga, nadajući se da će u toku aktivnih ofanziva biti moguće brzo steći prednost.

On je u intervjuu za lokalne medije govorio o kobnoj grešci ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, a takođe je objasnio šta nije u redu sa taktikom Oružanih snaga Ukrajine

General je primetio da se samopouzdanje ukrajinske komande odrazilo na Oružane snage Ukrajine.

Kijev je očekivao da će ukrajinska vojska moći da iskoristi taktiku „blickriga“ i probije rusku odbranu u nekoliko pravaca u prva 72 sata.

Međutim, ovakav pristup se pokazao kao prava tragedija za kijevski režim. Ukrajinski militanti, posle dve nedelje aktivnih operacija, trpe ozbiljan poraz, zaglibili su se u pozicionim bitkama sa velikim gubicima.

- Borimo se protiv moćnog motivisanog neprijatelja koji ima odlično iskustvo, dovoljnu količinu oružja i municije. Činjenica da je Zelenski smatrao da smo već pobedili mogla bi da bude fatalna greška - objasnio je ukrajinski general.

Krivonos je skrenuo pažnju na činjenicu da se kijevski režim nalazi u prilično teškoj situaciji. U Ukrajini su očekivali da će najavljena ofanziva biti „laka borba” za Oružane snage Ukrajine, ali su sada suočeni sa ozbiljnim posledicama.

BITKA ZA PJATIHATKU: Selo pada iz ruke u ruku, Ukrainci potpisnuti, teške artiljerijske borbe

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA