Najnovije

EKSKLUZIVNO: Palo veliko hapšenje u Zaporoškoj oblasti

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je nekoliko pripadnika ukrajinske diverzantske grupe u Zaporoškoj oblasti koja je planirala da izvede terorističke napade u toj oblasti.

U saopštenju FSB navodi da je grupa, koju su osnovale ukrajinske bezbednosne službe u ruskom gradu Melitopolju, ranije pokušala da izvrši atentat na lokalne zvaničnike. Diverzanti su koristili eksplozivne naprave koje su sami napravili i smatra se da su ubili najmanje jednu osobu, a nekoliko su ih povrijedili, tvrdi agencija.

FSB je dalje istakao da su osumnjičeni planirali da podmetnu eksplozivnu napravu koju su dobili od ukrajinskih službi bezbednosti na železničku prugu i da je detoniraju ispod voza koji prevozi vojni teret i opremu namenjenu ruskoj vojsci.

Osumnjičene su uhapsili operativci FSB-a dok su izvlačili bombu iz zalihe, saopštila je agencija. Takođe je objavio video snimak iz vazduha na kome se vidi kako jedan osumnjičeni šeta putem. Na snimku se zatim vidi kombi koji se zaustavlja u blizini osumnjičenog, a operativci iskaču iz vozila i hvataju se u koštac sa muškarcem. Drugi deo snimka prikazuje nekoliko osumnjičenih sa zamagljenim licima koji daju ispovedne izjave.

Usred sukoba koji je u toku, ruske službe bezbednosti pojačale su svoje napore da otkriju tajne ukrajinske aktivnosti. Članovi brojnih grupa povezanih s Kijevom privedeni su poslednjih meseci. Hapšenje u četvrtak usledilo je nakon slične operacije FSB-a dan ranije u istom regionu, kada je uhapšena druga ukrajinska diverzantska grupa koja je planirala da gađa lokalne ruske zvaničnike.

UKRAJINCI UDARILI NA OREHOVO: Žestok napad u toku (MAPA)

Izvor: RT.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA