Najnovije

OVO MENJA SVE: Otkrivena tajna slova "Z" - sasvim logično objašnjenje!

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini stvar koju su svi odmah uočili i o kojoj se mnogo pričalo je slovo "Z" koje se pojavljuje na borbenim vozilima, tenkovima, itd., i kojim je generalno označena u celini ruska vojska koja učestvuje u toj operaciji.
Z (Foto: Jutjub)

Z (Foto: Jutjub)

Od postojećih oznaka koje koristi ruska vojska u Ukrajini tu su slova “Z”, “V” i “O”, a ono što takođe bode oči je fakt da je reč o latiničnim slovima.

Pored slova tu su i neki geometrijski oblici i linije kao znakovi ruske armije, ali misteriju su napravila latinična slova.

Ministarstvo odbrane je pustilo na početku ove operacije određenu informaciju o značenjima tih slova poput “ZA POBEDU” za slovo “Z”, ali ovo korišćenje latiničnih slova nije tu teoriju činilo ubedljivom. 

Na blog mreži KONT, inače poznatom stecištu mnogih penzionisanih, ali i aktivnih, pripadnika KGB-a, odnosno, FSB-a, pojavilo se jedno tumačenje pomenutih latiničnih slova kao ruskih oznaka koje je verovatno najtačnije.

Naime, iza ovih slova se ne kriju nikakva početna slova slogana poput “Za pobedu” i slično, nego se krije jedna ličnost. Tačnije, reč je o psihološkom ratu koji se vodi naspram lidera neprijateljske zemlje protiv koje se ratuje, a što je česta praksa i deo vojnih doktrina mnogih zemalja.

Da, reč je o Vladimiru Zelenskom, ukrajinskom predsedniku. A ono što čitaoce verovatno može zbuniti u ovom objašnjenju jeste to što se nameće pitanje čemu, pored slova Z i V, i slovo O kao slovna oznaka u toku ove vojne operacije!?

Odgovor je sledeći… Puno ime ukrajinskog predsednika je Vladimir Oleksandrovič Zelenski. 

Odatle slovne oznake “V”, “O” i “Z”, to su zapravo inicijali njegovog punog imena.

Pročitajte OVDE više o novom skandalu u Pentagonu

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA