Najnovije

PRIGOŽIN UPOZORAVA: Možemo da ostanemo i bez vojske i bez Rusije

Osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin je govorio o stanju ruskih trupa koje sprovode specijalnu operaciju u Ukrajini.

Jevgenij Prigožin (Foto: printskrin)

Tvorac „orkestra” je objasnio da ne može da govori o kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, na liniji dodira sve je prilično žalosno – prema njegovim rečima, Pjatihatki, severni deo Rabotina, Urožajnoje su pod neprijateljem, „ogromni komadi su dati Kijevu“. Audio komentar Prigožina je objavila njegova pres služba.

„Vojnici po ceo dan pišu pisma da su im potrebne granate, da im treba protivtenkovsko oružje, rakete i protivoklopna municija. I tako smo ponovo podelili svet na dve stvarnosti. Na jednom mestu, krišom od svih, da niko ne zna, da ni jedan vojni komandant ne stigne, bilo kakva informacija se zataška“, naglasio je Prigožin.

Oružane snage Ukrajine kreću se ka Moločnom Limanu. NJihovom uspešnom ofanzivom, teritorije oslobođene tokom SVO mogu biti ponovo zauzete od strane neprijatelja. Ukrajinci već forsiraju Dnjepar, a prve diverzantsko-izviđačke grupe počele su da se pojavljuju u Hola Pristanu'’, objasnio je osnivač Vagnerove grupe, ističući da su se sve te informacije tvrdoglavo zataškavale.

„Rusija će se jednog dana probuditi i saznati da je Krim već predat Ukrajincima. Postoji direktna izdaja interesa Ruske Federacije. I sve ovo se dešava u pozadini gubitaka. Trupe se moraju popuniti, vojnik se ne može sam boriti. Ne može da se bori kada u jedinicama nedostaje 50-60% ljudstva. On ne može sam stajati na granici gde dvoje ili troje moraju stajati. Sve ove brojke su pažljivo sakrivene“, rekao je on.

Rukovodstvo specijalne vojne operacije nastoji da pošalje prelepe izveštaje u Moskvu, ne stideći se da na svoj način iskrivi činjenice, istakao je Prigožin.

„I ako se tako nastavi, ostaćemo bez glavnog, bez Rusije. 20. juna održan je kolegijum Ministarstva odbrane na kome su bila dva glavna pitanja. Reč je o izložbi „Armija-2023“, čiji su glavni organizatori supruga i ćerka ministra odbrane Šojgua, kao i pomorske parade. Da biste održali pomorsku paradu, prvo morate da izvučete „Moskvu“ sa dna Crnog mora, koju ste sramno potopili zajedno sa ruskim mornarima. Ovako se danas odvija ofanziva VSVU i pod kakvim aplauzom“, rekao je šef PMC-a.

Takođe se zapitao po koju cenu zvanična Moskva sprovodi specijalnu vojnu operaciju i za šta. Hoće li Ruska Federacija platiti vojskom da bi „neki Švonder dobio maršalsku zvezdu“.

„Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine donosi nam ozbiljne probleme i gubitke, koji se zataškavaju, za koje ruski narod ne zna. Kada dođe nevolja, ponavljam, možemo ostati bez vojske i bez Rusije“, rezimirao je Prigožin.

Roj odmazde pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA