Najnovije

SKANDAL U PENTAGONU: Neviđen lopovluk - raskrinkana mega korupcija! (VIDEO)

SAD - Šej Asad, bivši zvaničnik Ministarstva odbrane SAD-a, u popularnoj američkoj tv emisiji "60 minuta", progovorio je o korupciji u ovom ministarstvu čije razmere su šokirale Amerikance i svetsku javnost.

Asad je bio na poziciji pregovarača za potpisivanje ugovora u američkom ministarstvu odbrane, a sada je odlučio da progovori o skandaloznom lopovluku i korupciji u Pentagonu.

“Krade se na svemu i sve je višestruko preplaćeno. Od sitnih nabavki stvari koje koštaju par dolara, preko raketa do delova za avione i drugih velikih nabavki”, kaže Asad.

Asad je naveo da npr. stvari koje koštaju par dolara, u ugovorima ovog ministarstva dosežu cifru od par desetina hiljada dolara.

Reč je o velikoj mega korupciji, a Pentagon je bukvalno ogrezao u tome, jer jednostavno, ne postoji ugovor na kojem se ne krade u neverovatnim razmerama, objašnjava ovaj bivši zaposlenik Pentagona.

Asad kaže i da SAD ne mogu da proizvedu municije koliko Rusija može, bez obzira što SAD troše preko 800 milijardi dolara godišnje na sektor odbrane.

Pročitajte OVDE šta su Zavetnici tražili da bude urađeno sa EULEKS-om

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA