Najnovije

"Neprijatelj je bacio sve snage u napad na našu odbranu i zauzeo prve rovove ispod Orehova"

Neprijatelj je bacio sve snage u napad na našu odbranu i zauzeo prve rovove ispod Orehova, javljaju ruski izveštači sa zaparoškog fronta.

Ukrajinski napad na Zaporožskom frontu kod Orehova je ponovo počeo juče i do noći je dobio ozbiljne razmere.

Po liniji Novodanilovka - Rabotino Kijev je pod prikrićem artiljerije počeo da baca u napad prvo pešadiju sa oklopnim vozilima, zatim pešadiju na kamazima i pikapima, a zatim i pešadiju u talasima.

- Gomile jurišnika po čistom polju juriša pod vatrom "gradova", minobacača, haubica i udarnih helikoptera, poginuli su, njihova tehnika je zapaljena, a oni su i dalje napadali u talasima.

Bojci 291, 70 i 1430 puka i 417. mornarička, uz podršku 22.brigade specnaza, artilerije i avijacije, odbijali su napade, izbacujući neprijatelja vatrom.

Međutim, tokom žestokih borbi neprijatelj je uspeo da uđe u prve rovove jednog odbrambenog punkta, naši su se povukli da bi izbegli ozbiljne gubitke na sledeću liniju odbrane – prenosi RusVesna izjavu jednog od očevidaca bitke.

Isti sagovornik navodi da je nakon povlačenja iz rovova, ruska artiljerija tu poziciju zasula i praktično izbrisala zajedno sa ukrajinskom pešadijom koja je pokušala da se utvrdi na njoj.

- Od jutra 23.juna sa prekidima idu pozicione borbe, neprijatelj se pregrupiše  i popunjava gubitike, pripremajući se za novu talas napada.

Po cenu velikih gubitaka, neprijatelj polako napreduje, umarajući trupovima svoj put kroz linije duboke ešelonirane odbrane Ruske vojske, stvorene upravo za takve manevarske odbrambene operacije – navodi RusVesna.

Ukrajinska vojna kolona pretvorena u buktinju (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA