Najnovije

BLOKIRAN I CENTAR SANKT PETERBURGA: Prigožin razgovarao sa generalima, novi snimci iz Rostova na Donu (VIDEO)

U Moskvi su pojačane mere bezbednosti, izjavio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim rečima, uvedena je dodatna kontrola na putevima grada. „Moguće je ograničiti održavanje masovnih događaja“, naglasio je. On je zamolio građane da se prema ovim merama odnose sa razumevanjem.

Zauzvrat, guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov je takođe najavio jačanje mera bezbednosti u regionu. On je dozvolio mogućnost provere na putevima prema jugu, a takođe je pozvao da se uzdrže od putovanja ličnim prevozom na jugu Moskovske oblasti, pre svega van nje. Vorobjov je napomenuo da se sprovode antiterorističke mere, situacija je pod kontrolom bezbednosnih službi i FSB. Guverner je zamolio građane da ostanu mirni.

Kremlj je saopštio Putinovo obraćanje

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratiće se građanima uskoro, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U najbliže vreme će biti obraćanje predsednika“, rekao je on.

Situacija u Rostovu na Donu

LJudi sa neobeleženim maskirnim uniformama pojavili su se u centru Rostova na Donu. Očevici su za list „161” rekli da su lica u maskirnoj uniformi primetili u krugu sedišta Južnog vojnog okruga, sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne službe bezbednosti, gradske uprave i jedne od policijskih uprava.

Ujutro 24. juna pojavio se snimak na kojem Prigožin sa maramom na glavi šeta dvorištem štaba Južnog vojnog okruga, a kasnije na klupi razgovara sa zamenikom ministra odbrane Rusije general-pukovnikom Junusom Bek Jevkurovim i general-potpukovnikom Vladimir Aleksejevim.

 

Pretres u Vagnerovoj zgradi u Sankt Peterburgu

Snage bezbednosti ušle su u subotu, 24. juna rano ujutru u zgradu PVK Vagner centra u ulici Žolnaja u Sankt Peterburgu. Precizira se da su stigla dva autobusa sa oficirima OMON-a i Nacionalne garde koji su ušli zajedno sa ljudima u civilu.

Takođe se navodi da su maskirani muškarci naoružani mitraljezima viđeni u blizini Blagoveščenskog mosta u Sankt Peterburgu. Na najbližem nasipu nalaze se hotel i restoran, koji su povezani sa osnivačem Vagnerove grupe Jevgenijem Prigožinom.

Ulica Akademičeskij pereulok, koja se nalazi u blizini, ograđena je sa dve strane, naoružane snage bezbednosti dežuraju direktno na nasipu.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA