Najnovije

FSB UPAO U PRIGOŽINOVU KANCELARIJU: Pronađeno svašta u fioci (FOTO)

Na dan kada je plaćenička jedinica „Vagner” pod komandom Jevgenija Prigožina umalo izazvala građanski rat u Rusiji i marširala na Moskvu, ruske snage bezbednosti su upale u njegove kancelarije i otkrile šta su tamo zatekle.

Prema prvim fotografijama, otkriven je i Prigožinov lažni pasoš u kojem je stajalo da se zove Vladimir „Bobrov”, uz njegovu fotografiju i lažne podatke o datumu i mestu rođenja, jer je navedeno da je rođen. 27. januara 1956. u Tverskoj oblasti u Podmoskovlju.

VAGNER I PUTIN "NAVUKLI" UKRAJINCE: Sad im se sprema potpuno razvaljivanje

U stvari, rođen je u Sankt Peterburgu 1. juna 1962. godine, kada se taj grad zvao „Lenjingrad“.

Osamdesetih godina Prigožin je godinama bio u zatvoru zbog razbojništva na ulicama rodnog grada, zatim je prodavao viršle i postepeno ulazio u ugostiteljstvo. Posle niza godina postao je vlasnik elitnih restorana u Sankt Peterburgu u koje je predsednik Rusije Vladimir Putin dovodio najviše zvanice, a potom se zbližio sa prvim čovekom Ruske Federacije i formirao paravojnu formaciju, u kojoj je učestvovao u ratu u Siriji i već tada bio optužen za brutalno mučenje.zatvorenika. U ratu u Ukrajini došao je do izražaja prilikom osvajanja Soledara i posebno Bahmuta.

On je u subotu, posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, zaustavio svoje jedinice u ofanzivi na Moskvu. On je rekao da se zaustavio na 200 kilometara od glavnog grada Rusije, da spreči krvoproliće, dok su čečenske snage Ramzana Kadirova došle u Rostov na Donu, koji su njegove jedinice zauzele, upravo da zaustave Vagnera.

KREMLJ OTKRIO SVE DETALJE SPORAZUMA: Ovo je dogovor između Prigožina i Rusije

 

Izvor: Kurir.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA