Najnovije

"SRPSKI TERORISTI" NA KOSMETU: Šiptari objavili zaplenu oružja i tvrde Srbija sprema rat (VIDEO)

KOSMET - Policija tzv. nezavisnog Kosova je objavila video zaplene velike količine naoružanja, a kako tvrde, reč je o "srpskim teroristima" koji pripremaju sukobe na Kosovu i Metohiji.
Oružje (Foto: Jutjub)

Oružje (Foto: Jutjub)

Po svemu sudeći, Kurti se neće zaustaviti i nastavlja da promoviše Srbe kao teroriste koji žele ratne sukobe na Kosmetu, a sve sa ciljem stvaranja motiva međunarodnoj zajednici da Srbi budu "okrivljeni” za eventualno izbijanje rata na Kosmetu.

Generalni direktor tzv. kosovske policije Gazmend Hodža rekao je danas na konferenciji za medije da je oružje koje je Kosovska policija sinoć u Zvečanu pronašla u automobilu bilo „namenjeno za teroristički napad na građane, institucije i snage bezbednsti na severu, uključujući i Kfor“, prenosi Koha.

„U automobilu je pronađeno devet „zolja“, dva lansera, dve „ose“, jedna minobacačka granata, 21 bacač granata, 20 tromblona, dva punila u prahu, deset dugih automatskih pušaka, jedan revolver, jedan prigušivač za pištolj, 51 dugi šaržer, pet šaržera za pištolje, 5.756 komada municije različitog kalibra, 18 Molotovljevih koktela, 17 pirotehničkih sredstava, 14 uređaja za punjenje i pet vojnih noževa“, rekao je Hodža.

Prema njegovim rečima, pronađeno je i 11 neprobojnih i taktičkih prsluka, devet vojnih uniformi, jedan dvogled, maska protiv trovanja gasovima, jedan vojni dušek za potrebe snajperista, telefoni, tri radija i određena količina narkotika.

Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, obratio se javnosti povodom ovih navoda, tvrdeći da je reč o podmuklim prevarantima.

Sinoć u 19.40 u naselju Kolonija u Zvečanu veći broj pripadnika Rosu, naoružanih do zuba, upali su u ovo mesto i sat vremena posle toga Priština je saopštila kako je pronađen automobil sa beogradskim registarskim oznakama u kom su navodno pronašli izvesnu količinu oružja i eksploziva.

Odmah su napali Beograd da stoji iza planova da se dogode teroristički napadi na građane i institucije tzv. Kosova i to je saopštio DŽelal Svečlja, ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija.

Dok se čeka da dođe tim Kfora, Svečlja već izlazi sa informacijom da su pronađene „zolje“, „ose“, eksploziv…

Naše službe bezbednosti, pre svega BIA, pronašle su informacije i obavestile gotovo najmoćniju zemlju i obaveštajnu službu, mnogo sati pre akcije.

„Preduzimajući aktivnosti, BIA je prikupila informacije da privremene prištinske institucije i njihove službe, na planu dalje destabilizacije, pripremaju nova hapšenja Srba i izazivanje novih međuetničkih sukoba i proterivanje Srba. Pripadnici kosovske policije, ilegalno oružje i municiju koje su zaplenili od građana albanske i srpske nacionalnosti, transportuju iz svih podstanica kosovske policije u regionalne direkcije, a potom prevoze u bazu specijalnih jedinica Belvedere u južnom delu Mitrovice. NJihova namera je da to oružje zloupotrebe za nova hapšenja Srba ili da ih uskladište na neku od lokacija na severu KiM, a potom navodno pronađu i optuže Srbe za pripremu oružane pobune“, citirao je Petković dokument BIA.

On je dodao da je upozoreno kako to može da se dogodi pred Vidovdan, ali se već dogodilo juče.

Plan Aljbina Kurtija i Prištine bio je da oružje podmetnu Srbima da bi to bio povod za nova hapšenja i krize na severu KiM, dodao je Petković.

Registarske tablice koje su nađene na vozilu u Zvečanu istekle su 2020. godine, i na njima je duplo V, koje više nije u upotrebi, naveo je Petković.

„Reč je o vozilu koje je ukradeno i za kojim se i dalje traga, a krađa je prijavljena mesec dana pre isteka registracije“, objasnio je Petković i dodao da je svakome jasno o kakvim prevarantima i lažovima je reč.

Pogledajte:

 

 

Pročitajte OVDE više o prvom udaru ruske armije po Vagnerovcima

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA