Najnovije

Katastrofalne procene EU i SAD se graniče sa razumom! Gledamo Biblijska dešavanja! (VIDEO)

Dragomir Anđelković, istoričar i geopolitičar izložio je svoju najnoviju analizu trenutnih događanja u Evropi za Jutjub kanal X33.

Dragomir Anđelković (Foto: Jutjub)

"Ako pogledamo Evropu danas i Evropu pre godinu dana, njene odluke, njena rasuđivanja i njene planove, mi vidimo jednu nepojmljivu koilčinu grešaka koje se bez preterivanja graniče sa razumom", rekao je gost emisije.

Anđelković je potom analiziriao pojedinačne greške EU u odnosu na rat u Ukrajini i dokazao katastrofalnu kartu na koju je igrala Evropa u odnosu na Rusiju - 

"Zapadna Evropa je unisono bila ubeđena da će Ruska Federacija kolabirati onog trenutka kada sankcije odigraju svoju neizbežnu ulogu.

Nisu ni sanjali da će Rusija svoje pribežište naći ne samo u BRIKS nego i u masi drugih zemalja koje em što nisu uvele sankcije Rusiji, nego su i same podnele zahtev za članstvo u Briks-u.

Koliko je takva vrsta kalkulacije bila pogrešna, vidi se iz razvoja situacije u kojoj svet masovno odbacuje dolar kao univerzalnu valutu za trgovinsku razmenu kao i činjenicu da većina građana sveta, uključujući i EU, ima apsolutni prezir prema nacističkoj prirodi režima Zelenskog", izjavio je Anđelković.

Ovo i još mnogo više pogledajte u najnovijem intervjuu Dragomira Anđelkovića na jutjub kanalu "X33".

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA