Najnovije

OTKRIVENE BROJKE: Sa koliko vozila je ''Vagner'' krenuo na Moskvu? (VIDEO)

U subotu, 24. juna, više od hiljadu komada opreme privatne vojne kompanije (PMK) Vagner krenulo je ka Moskvi kroz Voronješku oblast. Koliko vozila idu ka prestonici, otkriva Telegram kanal Baza..

Jevgenij Prigožin (Foto: Telegram)

Prema navodima portala, prva kolona koja je prešla granicu Voronješke oblasti odmah posle ponoći 24. juna uključivala je oko 350 komada opreme, uključujući devet tenkova, četiri oklopna vozila Tigr, top, višecevni raketni sistem '’Grad”, desetine kamiona i stotine automobila. Kako navodi Baza, upravo je ovaj konvoj srušio barijeru građevinskih i teretnih vozila, koju su postavili nadležni, na 590. kilometru autoputa M-4 '’Don'’.

Kasnije, oko 5 sati ujutru, još veći konvoj od oko 375 komada tehnike uleteo je u Voronješku oblast – uputio se ka gradu Buturlinovka, gde se nalazi vojni aerodrom Ministarstva odbrane Rusije. Dva sata kasnije granicu regiona prešao je još jedan konvoj sa oko 100 komada opreme, uključujući tri tenka i dva protivavionska topa.

Četvrti konvoj od 212 komada tehnike navodno je oko 9 sati ujutru ušao na teritoriju Voronješke oblasti.

Dana 23. juna u večernjim satima, osnivač '’Vagnera'’, Jevgenij Prigožin, optužio je rusku vojsku da je navodno napala pozadinske kampove njegove privatne vojne kompanije. Nakon toga je zapretio da će upotrebiti silu i uništiti sve koji budu preprečili put borcima grupe. Kasnije je FSB pokrenuo postupak protiv Prigožina za organizovanje oružane pobune. Zatim su se u Rostovu na Donu pojavili Vagnerovi lovci, a konvoj sa njihovom opremom primećen je i na autoputu na putu za Moskvu. U nizu regiona proglašen je režim protivterorističke operacije.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA