Najnovije

JEDINI JE PODRŽAVAO PRIGOŽINA U SRBIJI: Evo šta se desilo na relaciji Putin - Prigožin

Mnogo se prašine podiglo kada je Prigožin navodno krenuo u državni udar u Rusiji.

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić  je bio gost na Informer tv-u gde je govorio o potencijalnom sukobu između Prigožina i Vladimira Putina.

“Hvala Bogu da se desilo ovo, Rusija je sada mnogo jača, nije istina ni u najmanjem delu, nijedan vojnik Vagnera nije ustao protiv Putina, niti Prigožin. Ustali su protiv oligarhije koja je držala ovaj rat, kako kažu da Rusija ne ide ni napred ni nazad, da stoje mesecima u blatu Bahmuta i uopšte Donbasa, jedna najveća svetska sila barem najveća po broju tenkova i uopšte teškog naoružanja koje Rusija poseduje. Zašto? Zato što je postojao jedan tehnički problem da municija ne stiže na vreme, ja sam bio u Donnjecku, ovo su informacije od Rusa sa terena, od vojnika od njihovih ratnih novinara, reportera koji obilaze linije fronta i gde kažu da je postojao apsurd, da se vodi najveća evidencija da li su čizme složene, da li na kantini piše kantina, a ne o stanju municije u prvoj liniji fronta”, rekao je Vacić.

Objašnjavao je Vacić šta se zapravo desilo u Rusiji i zašto rat traje ovako dugo.

“Večito je sve kasnilo, Rusi definitivno mogu da izađu na kraj sa Ukrajinom, ali ne izlaze. Zašto? Zato što je nekome to bio interes da se bogati, Gerasimov i Šojgu koji su od 2012. godine na čelu Ministarstva odbrane Ruske Federacije, su ljudi koji su se odnarodili od Rusije za razliku od Vagnerovaca koji su pre toga, ne izvodili revolucije, već branili predsednike i sačuvali legitmnu vlast i u Siriji Asada, i Madura u Venecueli i širom Afrike, svuda su došli na poziv legitimnih vlasti”, dodao je Vacić. 

Po njemu razlika između Putina i Vagnera maltene i ne postoji, oni su tu da zaštite sve pravoslavne. 

“Oni su ovo radili da spasu celokupnu rusku vojsku od lošeg rukovodstva jer Putin jeste vladar koji je i patriota i simbol za sve nas pravoslavne narode, jednog zaštitnika slobodnog sveta, koji je zaštitio i Pravoslavne u Siriji, koji je zaštitio ljude i u afričkim državama od raznih islamističkih grupa upravo šaljući im Vagner koji štiti i pravoslavne u Ukrajini ne samo Ruse, već i rusko jezičke Ukrajince”, rekao je Vacić.

OTKRIVEN NOVI PRIGOŽINOV ZADATAK: Evo šta će raditi u Belorusiji!

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA