Najnovije

Vozači, ovo će vam olakšati putovanje ovog leta! Uštedite i do 2000 evra u inostranstvu (VIDEO)

Sezona letnjih odmora je počela. Veliki broj ljudi se već uputio ka letnjim destinacijama planinama i moru, ali treba razmisliti šta se dešava u slučaju da vam se auto pokvari u putu. Koga pozvati, kad će doći doći, gde odšlepati... Ako ste naprimer u Grčkoj da li ćete uopšte uspeti da se sporazumete? I najbitnije koliko to sve košta? Da li ste znali da u sezoni, sklanjanje sa autoputa u inostranstvu košta oko 200 evra a šlep do Srbije i do 2000 evra?

Usluga pomoći na putu je idealno rešenje, po istraživanju redakcije Pravde sve više vozača obezbeđuje sebe i svoju porodicu da ne moraju da razmišljaju o problemima i kvarovima na putu. Rešenje je znatno jeftinije uz godišnju članarinu!

Kako funkcioniše?

Paketi pomoći na putu traju godinu dana i nezavisni su od datuma registracije vozila. Vozač uz godišnju naknadu/članarinu može da računa da neće nikad ostati sam na putu. Ako se desi neki problem ili kvar potrebno je pozvati SOS centar kompanije koja nakon toga dalje preuzima ceo posao. JAKO JE BITNO naglasiti da se paket mora uzeti unapred, a ne kada se desi kvar jer je tada već kasno i sleduju vam redovne cene šlepovanja koje su izuzetno skupe i nepredvide jer tržište još nije standardizovano te svaki šlepadžija može odokativno da vam da cenu u zavisnosti od toga u kolikoj ste nevolji.

Opšte je poznato da koliko god da ste dobar vozač i da dobro održavate vozilo, ne možete da predvidite u kom trenutku bi mogao da se desi kvar na vozilu i da vas dovede u problematičnu situaciju. Nekada čak nije ni pitanje vozila. Znamo kakvo je stanje puteva u Srbiji i kako se održavaju. Velika je šansa da se naleti na rupu na putu i da vam to upropasti dan ili čak ceo odmor.

Povećana potražnja za paketima

Iz kompanije Atlas pomoć na putu kažu da od početka godine beleže ogromnu potražnju za paketima u odnosu na isti period prethodne godine. Čak do 5x veće interesovanje. I da svi pokazatelji govore da će predstojeća letnja sezona biti rekordna po broju korisnika usluge.

„Jedan od razloga rasta je povećanje svesti među vozačima o značaju paketa pomoći na putu. Pozitivna iskustva koji imaju Atlas korisnici se brzo prenose na internetu i pogotovo na društvenim mrežama, tako da se i edukacija o bezbrižnosti u saobraćaju vremenom povećava. Doduše, i pored tog pozitivnog trenda, treba konstatovati da smo i dalje daleko u odnosu na države zapadne Evrope po procentu broja vozača koji imaju uplaćen paket“, kaže Miloš Marinčevski iz Atlasa.

Najčešći kvarovi

„Za 15 godina rada SOS centra imali smo sigurno preko 100 različitih kvarova zbog kojih su vozači zvali. Najčešći slučaj je kada auto ne može uopšte da startuje ili se gasi tokom vožnje. Nakon toga slede različita oštećenja na gumama. Tu su i kvarovi na menjaču i kvačilu vozila. Tokom leta imamo veliki broj poziva vezano za kvarove hladnjak iliti kad prokuva motor. Kod novijih vozila primećujemo veći procenat kvarova elektronike i grešaka borda kompjutera“, objašnjava naš sagovornik.

Cene paketa

U redakciji smo istraživali kako su se kretali cene paketa kroz godine i primetili smo da su sve kompanije značajno digle cene paketa čak i do 50% kao i da se veliki broj korisnika na forumima žali na promene uslove ugovora i ukidanje bitnih stavki. Kako se vaša kompanija za koju radite nosi sa tim?

Blizak odnos koji imamo sa članovima, pomenuti trend rasta za paketima i interna organizacija su faktori koji su nam pomogli da održimo iste cene još od 2019-te godine! Jedina smo kompanija na tržištu koja nije menjala cene u poslednjih 4 godina, dok smo istovremeno u saradnji sa vozačima poboljšali uslove paketa. U poslednjih par meseci primetan je značajan prelazak korisnika od konkurencije kod nas, upravo zbog tih razloga koje ste naveli u vašem pitanju“.

Ilustracija: Atlas24

Koji paket bi ste preporučili našim čitaocima koji putuju na more ovog leta i koja je njegova cena?

„Bez dileme to je Internacionalni Plus paket. On je kreiran upravo u saradnji sa vozačima. Pokriva teritoriju Srbije, Evrope, sva ostrva i čak celu Tursku. Sadrži asistenciju sa neograničenom kilometražom šlepanja i bezuslovnim povratkom vozila na adresu sa prevozom svih putnika. Tako da ste apsolutno sigurni da u slučaju bilo kog problema ili kvara sigurno stižete kući. Ono što je oduševilo vozače ovog leta je i nova opcija da u inostranstvu dobijate popravku vozilu do 500 evra ako se odlučite da kvar popravite u servisu kao i hotelski smeštaj za sve putnike i rent a car dok se ne reši situacija. Cena paketa je 7,990 dinara na godišnjem nivou ili ako se odlučite za Nacionalni paket koji pokriva teritoriju Srbije, u tom slučaju iznos je samo 3,990 dinara“, konstatuje predstavnik kompanije Atlas – Miloš Marinčevski.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA