Najnovije

PAKLENE NOTE DONBASA: Na svim linijama fronta - neprestani udari!

DONBAS - Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvršile su udare visokopreciznim oružjem po objektima za preradu nafte i skladišta goriva čime su sprečena pregrupisavanja Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Raketni sistem Buk (Foto: Jutjub)

Raketni sistem Buk (Foto: Jutjub)

Oružane snage Ukrajine su tokom dana nastavile sa pokušajima ofanzivnih operacija na Donjeckom, Južno-Donjeckom i Zaporoškom pravcu.

U pravcu Donjecka uspešno je odbijeno pet neprijateljskih napada u oblastima naselja  Artemovsk, Pervomajskoe, Petrovskoe i Veseloe (DNR).

Više od 240 ukrajinskih vojnika, dva oklopna vozila, dva pikapa, kao i samohodni topovi poljske proizvodnje Krab uništeni su vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom.

U pravcu jug-Donjeck, u oblasti Vremevskog, odbijena su dva neprijateljska napada snagama do po jedne motorizovane pešadijske čete u pravcu sela Staromajorskoe .

Na Zaporoškom pravcu ruske trupe su nastavile da napadaju avijacijom, raketnim snagama i artiljerijom na koncentraciju neprijateljskih rezervi u rejonima naselja. Orehov, Malaja Tokmačka, Novodanilovka i Jablonevo, Zaporoška oblast. Na području sela Marfopolj, Zaporoška oblast, obustavljene su aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine.

Ukupni gubici neprijatelja na ovim prostorima u toku današnjeg dana iznosili su 235 ukrajinskih lovaca, dva tenka, tri oklopna vozila, dva automobila, kao i haubice D-20 i Msta-B.

U pravcu Kupjanska, vazdušni udari i artiljerijska vatra naneli su poraz ljudstvu i tehnici Oružanih snaga Ukrajine u oblastima sela Sinkovka, Kislovka, Timkovka Harkovske oblasti i Novoselovskoe (LNR).

Na području sela Timkovka, Harkovska oblast, ukrajinska DRG je uništena. Neprijateljski gubici su iznosili preko 30 ukrajinskih vojnika i tri vozila.

Na Krasnolimanskom pravcu, dva neprijateljska napada su odbijena u oblastima  naselja Kuzmino (LNR) i Grigorovka (DNR). Jedinice 21., 42., 63., 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 15. puka Nacionalne garde Ukrajine poražene su udarima operativno-taktičke avijacije i artiljerijske vatre u rejonima naselja Červonaja Dibrova, Nevski (LNR), Jampolovka, Terni i Grigorovka (DNR). U oblasti Serebrjanski obustavljene su aktivnosti dve ukrajinske DRG.

Tokom dana uništeno je do 115 ukrajinskih militanata, dva oklopna vozila, tri pikapa, jedan MLRS Grad, samohodne topove Akacija i haubica D-30.

U pravcu Hersona, veštim dejstvima ruskih trupa i artiljerijskom vatrom uništena je neprijateljska diverzantsko-izviđačka jedinica pokušavajući da se iskrca i obezbedi na severnom delu ostrva Antonovski.

Tokom dana u ovom pravcu uništeno je do 50 ukrajinskih militanata, tri vozila, kao i haubice: Msta-B, D-20 i D-30.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija grupa trupa Oružanih snaga RF tokom dana su pobedile 93 artiljerijske jedinice na vatrenim položajima, ljudstvo i vojnu tehniku u 134 okruga.

U gradu Kramatorsku (DNR) pogođen je privremeni stacionarni punkt za komandante 56. motorizovane pješadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi PVO su tokom dana presreli tri krstareće rakete Storm Šedou i šest granata HIMARS MLRS i uništili osam ukrajinskih bespilotnih letelica.

Pročitajte OVDE kakva se čistka sprema u armiji Rusije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA