Najnovije

Zapad je namagarčen - Vagner je sada pozicioniran na teritoriji Belorusije nadomak Kijeva (VIDEO)

Dr Dragan Petrović je u izntervjuu za kanal X33 izneo svoje mišljenje o dešavanjima unutar Ruske federacije i tkzv. previranju na relaciji, Vagner - Ministarstvo dobrane.

"Od starta Vagnerovog marša na Moskvu neke kockice se nisu uklapale. Da budemo konkretniji, ništa se nije uklapalo niti je posedovalo elementarnu logiku"-  tvrdi Petrović.

U trenutcima Vagnerovog "zauzimanja" Rostova, kada je ceo svet zadržao dah i iščekivao krvavi scenario građanskog rata u Ruskoj federaciji, desio se kopernikanski obrt.

- Znate to je mnogima u trenutku delovalo vrlo spontano, ali ceo narativ Prigožinovog obraćanja medijima kako je došlo do potpunog dogovora između njega i vlade Belorusije, upućuje na jedan jedini logični zaključak - cela predstava je bila, dogovor" - decidno tvrdi Petrović.

- I kakvu situaciju imamo sada? Vagner je direktno pozicioniran iznad Kijeva sa potpuno novim vojnim kampovima gde će se ubrzano  pripremati za nove vojne operacije. A Putin i Prigožin su javno "zakopali" ratne sekire. Nadam se da je sada i laicima jasno o čemu je ovde reč!" – kaže Petrović dodajući da su zapad i njihovi mediji namagarčeni ovakvim razvojem situacije.

Ovo i još mnogo više, pogledajte u najnovijem intervjuu Dragana Petrovića na jutjub kanalu "X33".

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA