Najnovije

CEO FRONT GORI: Donjecki, Krasnolimanski, Zaporoški - svi pravci pod napadom!

NOVORUSIJA - Na svim pravcima ukrajinskog fronta se odvijaju neprestane borbe, a ruska armija konstantno sprovodi zadatke specijalne vojne operacije i pruža otpor nadirućim snagama Ukrajine, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.
Ruska artiljerija (Foto: Jutjub)

Ruska artiljerija (Foto: Jutjub)

Oružane snage Ukrajine su tokom dana nastavile sa veoma jakim napadima, a najveći okršaji su zabeleženi na Donjeckom, Krasnolimanskom i Južno-Donjeckom pravcu.

Na Donjeckom pravcu u oblastima naselja Belogorovka Luganske Narodne Republike i Tonenkoje Donjecke Narodne Republike, kompetentnim i hrabrim dejstvima jedinica grupe trupa „Jug“ uspešno su odbijena četiri neprijateljska napada, kaže se u saopštenju ministarstva.

Tokom borbenih dejstava na ovom pravcu, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su 530 poginulih i ranjenih ukrajinskih vojnika, jedan tenk, dva borbena vozila pešadije, pet vozila, kao i haubice Msta-B i D-20.

Takođe, uništeno je skladište municije 54. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u blizini naselja Vjemka.

Na Krasnolimanskom pravcu, jedinice grupe trupa „Centar“ porazile su jedinice 21., 42. i 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Nevskoe, Kremenaja i Červena Dibrova.

U rejonu naselja Kuzmino (Luganska Narodna Republika) obustavljene su pravovremenom reakcijom aktivnosti ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe.

U Kuzminu je likvidirano do 65 ukrajinskih vojnika, uništena dva borbena oklopna vozila, dva pikapa, dve haubice D-30 i dve samohodne artiljerijske jedinice Gvozdika.

Na pravcu jug-Donjeck, u rejonu Vremevskog proplanka, artiljerijska vatra i teški sistemi za bacanje plamena grupe snaga Vostok odbili su napad jedinica Oružanih snaga Ukrajine u zoni naselja Staromajorskoe.

Na zaporoškom pravcu ruske trupe su sprečile gomilanje ljudstva i tehnike 106. brigade teritorijalne odbrane u rejonu sela Lugovskoe, koje je deo Zaporoške oblasti.

Neprijateljski gubici na ovim prostorima danas su iznosili 135 ukrajinskih vojnika, dva borbena oklopna vozila, četiri vozila, tri haubice D-20, topove Msta-B i D-30, kao i samohodne topove Gvozdika.

Na kupjanskom pravcu, operativno-taktička i vojna avijacija, artiljerija grupe trupa „Zapadni“ gađala je ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Sinkovka i Krasnoe Pervoe Harkovske oblasti. Uništeno je više od 25 ukrajinskih vojnika, tri vozila, samohodna artiljerijska jedinica Akacija, haubica D-30 i borbeno vozilo MLRS Grad.

U pravcu Hersona, od posledica ruske artiljerije, tokom dana je uništeno do 40 ukrajinskih vojnika, šest vozila, kao i haubica Msta-B. U blizini sela Kizomis uništeno je skladište municije 123. brigade Teritorijalne odbrane Ukrajine.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija grupa trupa Oružanih snaga Ruske Federacije tokom dana su razbili 85 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine u 102 okruga.

Sistemi protivvazdušne odbrane su u protekla 24 sata presreli dva projektila HIMARS, kao i antiradarsku raketu HARM. Pored toga, uništeno je 11 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima i mestima Ivanovka, Harkovska oblast, Volodino, Evgenovka, Donjecka Narodna Republika, Golikovo, Lugansk, Narodna Republika, i Novaja Zburjevka, Hersonska oblast.

Pročitajte OVDE gde se nalazi nova baza grupe Vagner u Belorusiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA