Najnovije

JEDNOM RAKETOM! Rusi ubili 50 ukrajinskih generala i oficira

Ruska vojska je preključe u preciznom udaru ubila dva ukrajinska generala i 50 oficira Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Prema ažuriranim informacijama, kao rezultat visokopreciznog udara 27. juna ove godine u gradu Kramatorsk, Donjecka Narodna Republika, na punkt privremenog razmeštaja 56. zasebne motorizovane pješadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine. , dva generala koja su učestvovala na sastanku štaba, poginulo je 50 oficira Oružanih snaga Ukrajine, kao i 20 stranih plaćenika i vojnih savetnika“, saopštilo je ministarstvo.

Avijacija, raketne trupe i artiljerija pogodili su 85 artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, ljudstvo i vojnu tehniku u 102 okruga.

Pored toga, u blizini sela Vasilcovka u Harkovskoj oblasti i Peščanoe u Donjeckoj Narodnoj Republici, ruski lovci su pogodili dva antibaterijska radara AN/TPK-50 američke proizvodnje.

Takođe, kod naselja Vjemka u DPR uništeno je skladište municije 10. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Vazduhoplovstvo je presrelo dve rakete sa višecevnim bacačem HIMARS, kao i jednu protivradarsku raketu HARM. Pored toga, u DNR, LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti uništeno je 11 ukrajinskih dronova.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska pogodila mesto privremenog razmeštaja komandanata 56. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u Kramatorsku.

Od 10. oktobra, oružane snage redovno napadaju ukrajinsku odbrambenu industriju, vojnu administraciju, veze i energetske objekte.

Kako je istakao Vladimir Putin, ovo je odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji. Od tada se svakodnevno izdaju upozorenja o vazdušnim napadima u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje.

POGOĐEN RUSKI SUHOJ: Ukrajinci bili precizni - ipak Pirova pobeda (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA