Najnovije

STRELKOV ŽESTOKO ISPROZIVAO: Ogolio i Putina i Prigožina

RUSIJA - Igor Girkin Strelkov, heroj Novorusije, jedan od lidera i ratnih komandanata sa početka krvavog rata u Donbasu, objavio je na društvenim mrežama stvari kojima je "isprozivao" i ruskog predsednika, Vladimira Putina, ali i šefa Vagnera, Jevgenija Prigožina.
Strelkov - pravo u centar (Foto: Jutjub)

Strelkov - pravo u centar (Foto: Jutjub)

Podsećamo, zbog političkih neslaganja je Strelkov često dolazio u sukob sa Kremljom još mnogo godina ranije, a to je razlog i njegovog prekida delovanja u Donbasu.

On je sada prokomentarisao na društvenim mrežama celu stvar oko “oružane pobune Vagnera” i dešavanja u vrhu države.

Strelkov je objavio dva citata Vladimira Putina, a reč je o dva javna obraćanja iz različitih perioda, gde Putin govori o grupi Vagner. U februaru 2022. godine, Putin kaže da Rusija nema nikakav odnos sa Vagnerom, te da to tvrdi potpuno odgovorno i bez ikakvih “zadnjih misli”, dok u junu 2023. godine, Putin izjavljuje da rusko ministarstvo odbrane i država Rusija stoji iza celokupnog finansiranja grupe Vagner.

Strelkov je objavio i video snimke ovih Putinovih govora na mreži Telegram.

On je ovim Putina ogolio kao lažova, a Prigožina je “isprozivao” još jače objavljujući fotografije ubijene pilotske ekipe ruskog bombardera Il-22 i ruskog helikoptera Ka-52 koji su žrtve agresije grupe Vagner.

Strelkov ovim objavama očigledno želi da ukaže na političke i društvene pukotine unutar ruske države, kao i na nepravdu kojoj država očigledno ne može da stane u kraj.

Pogledajte objave:

Pročitajte OVDE šta Lukašenko kaže o pomoći Vagnera Belorusiji

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA