Najnovije

KREMLJ: Putin otvoren za razgovore o miru; Zapad vodi hibridni rat protiv Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin ostaje otvoren za svaki kontakt koji bi omogućio postizanje ciljeva specijalne vojne operacije mirnim putem, ali Zapad ne pruža takvu šansu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u Moskvi.

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Predsednik Putin je bio, jeste i biće otvoren za svaki kontakt kako bismo postigli naše ciljeve drugim sredstvima osim specijalne vojne operacije. Ako je to moguće, bilo bi bolje, rekao je Peskov u intervjuu koji je objavio ruski novinar Pavel Zarubin na svom Telegram kanalu.

On je dodao da francuski predsednik Emanuel Makron i drugi evropski lideri treba da budu svesni toga, kao i da kolektivne zemlje Zapada ne ostavljaju Rusiji drugu opciju u ovom trenutku, prenosi TASS.

Portparol Kremlja prokomentarisao je predlog Francuske da se u Parizu održi mirovni samit o Ukrajini.

Sada je Ukrajina zapravo oruđe sukoba. Konflikt je zaista postao širi, pošto kolektivni Zapad vodi hibridni rat protiv naše zemlje, rekao je on.

Što se Francuske tiče, rekao je Peskov, zemlja je de fakto postala strana u sukobu na strani Kijeva i ne može da pretenduje na ulogu moderatora u rešavanju ukrajinskog sukoba.

Putin za postizanje ciljeva mirnim putem, Zapad to odbija

Ruski predsednik Vladimir Putin ostaje otvoren za svaki kontakt koji bi omogucio postizanje ciljeva "specijalne vojne operacije" mirnim putem, ali Zapad ne pruža takvu šansu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsednik Putin je bio, jeste i bice otvoren za svaki kontakt kako bismo postigli naše ciljeve drugim sredstvima, osim putem specijalne vojne operacije", rekao je Peskov u razgovoru za TV Rusija 1.

Kako je naveo, zemlje kolektivnog Zapada trenutno ne pružaju takvu opciju.

Borbu Rusa protiv Rusa pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA